Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2024,
11.06

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,73
Nato Tina Gaber Robert Golob

Natisni članek

Sreda, 10. 7. 2024, 11.06

1 teden, 6 dni

Tino Gaber na vrhu Nata zamenjali z nekdanjo ženo Roberta Goloba #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,73
Robert Golob, Tina Gaber | Tuje fotoagencije so uradne fotografije napačno podpisale. | Foto Guliverimage

Tuje fotoagencije so uradne fotografije napačno podpisale.

Foto: Guliverimage

V torek se je v Washingtonu uradno začel vrh zveze Nato, ki so ga voditelji 32 držav članic začeli s proslavo ob 75. obletnici zavezništva. Več tujih fotoagencij, ki so spremljale dogodek, pa se je zmotilo pri podpisu fotografij, na katerih je slovenski premier s partnerko Tino Gaber, saj so jo zamenjali z Golobovo nekdanjo ženo Jano Nemec Golob.

Svetovni voditelji so se otvoritve vrha udeležili v spremstvu svojih partneric in partnerjev. Tudi slovenski predsednik vlade Robert Golob se je s partnerko Tino Gaber, ki je bila oblečena v belo obleko, sprehodil po rdeči preprogi.

Robert Golob, Tina Gaber | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

A več kot očitno Gabrove fotografi tujih fotoagencij niso dobro prepoznali, saj je več uradnih agencij pod opise fotografij, ki so jih posneli ob njunem prihodu, zapisalo, da je na fotografijah "njegova žena Jana Nemec Golob".

Tuje fotoagencije so narobe podpisale fotografije, na katerih poleg Goloba stoji Tina Gaber. | Foto: Guliverimage/posnetek zaslona Tuje fotoagencije so narobe podpisale fotografije, na katerih poleg Goloba stoji Tina Gaber. Foto: Guliverimage/posnetek zaslona

Vzrok za zmedo je več medijev pripisalo zapisu na Wikipediji, kjer je še vedno navedeno, da je premierjeva žena Jana Nemec Golob, čeprav sta se s slovenskim premierjem ločila že pred nekaj časa.

Robert Golob, Tina Gaber | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Vrh je v Dvorani Andrewa Mellona, kjer je 12 ustanovnih članic 4. aprila 1949 podpisalo severnoatlantsko pogodbo, sicer slovesno odprl ameriški predsednik Joe Biden.

vrh Nata, Washington | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Ob boku ameriškega predsednika Joeja Bidna so se zvrstili številni predstavniki držav članic Nata: na njegovi desni stoji generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg, na levi pa finski predsednik Alexander Stubb. Slovenski predsednik vlade Robert Golob stoji na vrhu v tretji vrsti. | Foto: Guliverimage Ob boku ameriškega predsednika Joeja Bidna so se zvrstili številni predstavniki držav članic Nata: na njegovi desni stoji generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg, na levi pa finski predsednik Alexander Stubb. Slovenski predsednik vlade Robert Golob stoji na vrhu v tretji vrsti. Foto: Guliverimage

Robert Golob
Novice Golob na veleposlaništvu v Washingtonu izpostavil pomen skupnih ciljev
Joe Biden
Novice Biden: Zmagala bo Ukrajina
Marjan Šarec
Novice Šarec: Slovenija se drži svojih zavez glede porabe za obrambo
Ne spreglejte