Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2024,
9.44

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

Natisni članek

Hrvaška Dubrovnik voda zastrupitev YouTube MrBeast

Petek, 2. 2. 2024, 9.44

2 meseca, 2 tedna

Incident pri sosedih: zaradi slavnega youtuberja se je zastrupilo več ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16
Mr Beast | Petindvajsetletnik je za lokacijo snemanja izbral propadli hotelski kompleks Pelegrin v Kuparih. | Foto Shutterstock/Guliverimage

Petindvajsetletnik je za lokacijo snemanja izbral propadli hotelski kompleks Pelegrin v Kuparih.

Foto: Shutterstock/Guliverimage

Kot smo že poročali, je te dni v Dubrovniku na Hrvaškem eden najbolj priljubljenih youtuberjev na svetu James Stephen Donaldson, bolj znan kot MrBeast. Tam snema nov visokoproračunski videospot za svoj kanal. Kot poroča Dubrovački dnevnik, gre za neke vrste tekmovanje, med katerim se je z vodo zastrupilo več ljudi. Snemanje so začasno prekinili. 

Petindvajsetletnik je za lokacijo snemanja izbral propadli hotelski kompleks Pelegrin v Kuparih. Tamkajšnji prebivalci zaradi snemanja do kompleksa trenutno ne morejo dostopati. 

Podrobnosti, za kakšen projekt gre, še niso znane, Dubrovački dnevnik pa poroča, da naj bi šlo za neke vrste tekmovanje. Youtuber je moral snemanje za nekaj časa prekiniti, saj se je po poročanju omenjenega portala več tekmovalcev zastrupilo z vodo iz tamkajšnjega izvira. Pri njegovih projektih običajno sodeluje ekipa 250 ljudi. 

MrBeast
Trendi Eden najbogatejših youtuberjev na svetu pri naših sosedih snema velik projekt

Nekoč eden največjih hotelskih kompleksov na jadranski obali

Snemajo v zapuščenem hotelu Pelegrin v bližini Dubrovnika. Kompleks je nekoč veljal za enega največjih na jadranski obali in je v osemdesetih letih privabil na tisoče mednarodnih obiskovalcev. Odprli so ga leta 1963, sprva kot nastanitev za vojaško elito Jugoslovanske ljudske armade (JNA). Vojska je za razvoj letovišča porabila ogromno denarja, najprej pa so tam lahko letovali le vojaški častniki ter njihovi družinski člani in prijatelji. Ljudi z vsega sveta so začeli sprejemati po 17 letih poslovanja. 

Leta 1991 je hotel doletela žalostna usoda. Med napadom na Dubrovnik je bilo letovišče večkrat obstreljeno, škoda pa je vidna še danes. Po napadu je hotel služil kot kratkotrajno zatočišče in baza za hrvaške vojake, danes pa je popolnoma propadel in zapuščen. 

Letovišče v Kuparih je bilo med napadom na Dubrovnik večkrat obstreljeno, škoda pa je vidna še danes. | Foto: Shutterstock Letovišče v Kuparih je bilo med napadom na Dubrovnik večkrat obstreljeno, škoda pa je vidna še danes. Foto: Shutterstock

Njegovo premoženje je ocenjeno na 500 milijonov dolarjev

MrBeast, čigar pravo ime je James Stephen Donaldson, velja za enega najbolj plačanih ustvarjalcev na YouTubu. Njegovo premoženje je ocenjeno na 500 milijonov dolarjev (463 milijonov evrov). 

Danes ima na svojem kanalu več kot 236 milijonov naročnikov, s čimer je prvi na lestvici posameznikov z največ naročniki.

Preberite tudi:

MrBeast
Trendi Na snemanju videa slavnega youtuberja več poškodovanih
Slovenec, MrBeast
Novice Kdo je skrivnostni Slovenec, ki ga od sobote pozna ves svet
Ne spreglejte