SiolNET. Trendi Zdravje
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Zdravo spanje" je novi trend, ki ga je vredno preizkusiti

1,88

termometer

spanje, postelja
Foto: Thinkstock

Zadnje čase je zdravo prehranjevanje ali po angleško "clean eating" zelo moderno in k temu stremi vse več ljudi. Zato se je temu trendu pridružila še mantra "zdravega spanja".

V grobem povzetku je zdravo spanje tisti pravi, dobri spanec, o katerem nas učijo že od majhnih nog, a ga le redkim uspeva prakticirati. Gre za spanje vsaj sedem ali osem ur na noč, brez vmesnih motenj, temveč zgolj trden spanec od začetka do konca.

To bi torej morala biti navada in ne trend, a ob današnjem stresu in življenjskem stilu se takšen vzorec spanja marsikomu zdi že kar luksuz.

Naslednja stopnja zdravega spanca je, da začnete spanje jemati zelo resno in ne kot samoumevnega. Naj bo to torej novi trend v letu 2017, ki se prelevi v navado in vsakodnevno rutino.

Gwyneth pravi, da je spanje v veliki večini "krivo" za sijoče lase, dobro staranje in vitkejšo postavo. Gwyneth pravi, da je spanje v veliki večini "krivo" za sijoče lase, dobro staranje in vitkejšo postavo. Foto: Getty Images

Šest preprostih korakov do boljšega spanca

Trend zdravega spanja močno zagovarja tudi Gwyneth Paltrow, velika zagovornica zdravega življenjskega sloga v vseh pogledih: prehranjevanja, razmišljanja, kariere, osebne rasti in seveda tudi spanja.

Prav spanju Gwyneth pripisuje največ zaslug za ohranjanje vitke postave, lepše staranje in lepe ter sijoče lase.

Preberite si še: Kako preobraziti spalnico, da bo zagotavljala boljši spanec

V spalnici naj bo pred spanjem namesto tehnologije prisotna dobra knjiga. V spalnici naj bo pred spanjem namesto tehnologije prisotna dobra knjiga. Foto: Thinkstock

Vse to lahko dosežete z:

  • redno uro, ko se odpravite spat in tega se držite tudi med vikendi.
  • Ura pred spanjem naj bo kar se da mirna in tiha; brez tehnologije.
  • Ne pijte kofeina po 16. uri.
  • Pred spanjem se izogibajte alkoholu.
  • Mobilnik nastavite na tiho in malce stran od postelje.
  • Čez dan se trudite čim več časa preživeti na svežem zraku.

Ko boste dlje časa redno izpolnjevali vse te pogoje, se ne bo izboljšalo samo vaše počutje, temveč tudi fizično zdravje, stres bo manjši, razmišljanje pa ostrejše in hitrejše. Naj bo torej zdrav spanec vaša prioriteta.

Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin