Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2012,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zima

Četrtek, 1. 11. 2012, 10.54

8 let

Zavarujte roke pred mrazom in vetrom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bliža se zimski čas, ko zaradi neugodnih zunanjih vplivov pogosto trpi koža na rokah. Preberite si, kako lahko to preprečite.

Za tiste, ki imajo občutljivo in suho kožo, je bližajoča se zima prava nočna mora. Mraz, veter in suh zrak povzročijo izsuševanje kože in tanjšajo epidermalno lipidno pregrado. Še posebej izpostavljena je koža na rokah, ki postane suha in hrapava, nemalokrat celo razpoka do krvi. Takšne roke niso videti privlačne in najraje bi jih kar skrili v žep. Predstavljamo vam rešitve, kako do lepih, gladkih rok.

Nosite rokavice Kadarkoli se odpravite ven, ne pozabite na rokavice. Te namreč varujejo vaše roke pred vetrom in mrazom ter zmanjšujejo izsuševanje kože. Rokavice naj bodo udobne in naj ne zadržujejo vlage na notranji strani, da se roke ne bodo potile.

Izogibajte se stiku z vodo Pogosto umivanje rok ter uporaba mil in detergentov odplavlja maščobe z naše povrhnjice, kar povzroča izsušitve kože. Izogibajte se stiku z vodo in vedno nosite začitne rokavice pri pranju posode ali čiščenju, kjer ste v stiku z agresivnimi čistili.

Pazite tudi na to, da med umivanjem rok ne uporabljate vroče vode, temveč samo mlačno.

Milo Ni pomembno, ali uporabljate tekoče ali trdo milo, važno je le, da ni agresivno. Posezite po nežnih milih, najbolje iz naravnih sestavin.

Krema za roke Držite se pravila, da si po vsakem stiku z vodo namažete roke s kremo. Tako kožo nahranimo in zagotovimo primeren maščobni zaščitni sloj, ki preprečuje izhlapevanje vode in ščiti pred zunanjimi vplivi.

Doma imejte kremo za roke zmeraj pri roki: v kopalnici pri umivalniku in prav tako v kuhinji. Poskrbite, da boste kremo za roke imele pri sebi, tudi kadar ste zunaj – nosite jo v torbici.

Bombažne rokavice za spanje Vsak večer pred spanjem si vzemite nekaj minut in na roke naneste izdatno količino kreme, ki jo z masiranjem vtrite v kožo. Nato si nataknite bombažne rokavice, ki bodo omogočile dobro vpijanje kreme v kožo in tudi preprečile, da bi kremo razmazali po postelji.

Ni vam treba kupovati dragih krem, saj lahko uporabite naravne sestavine iz hladilnika. Odlično se obneseta na primer navadno maslo ali olivno olje.

Ne spreglejte