SiolNET. Trendi Zdravje
1,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani predstavili avtomat, ki vam natoči čistila, šampone, kis in olje

1,04

termometer

Bert
Foto: Arhiv CPU

Ljubljanski Center ponovne uporabe ima novo pridobitev – avtomat, kjer si je mogoče s svojo (povratno) embalažo kupiti bio čistila in šampone, več vrst kisa in olje.

Zmanjševanje količine odpadkov s ponovno uporabo, predelavo in prenovo stvari je poslanstvo delovanja Centrov ponovne uporabe (CPU), ki jih je v Sloveniji devet. Eden izmed teh je tudi v Ljubljani na Povšetovi 4, kjer je mogoče za simbolično ceno kupiti vse od rabljenega kavča do čevljev, oblek, kozarcev in drugih elementov vsakdana.

Po novem tudi bio čistila in šampone, več vrst kisa in bučno olje, ki jih ponuja avtomat po imenu Bert. Njegova posebnost je, da v imenu zmanjševanja odpadkov ponuja točenje izbranih lokalnih izdelkov brez embalaže.

Brezembalažni avtomat je narejen iz odpadnih plastenk. Brezembalažni avtomat je narejen iz odpadnih plastenk. Foto: Arhiv CPU

Premišljemo nakupovanje = manj odpadkov

V duhu trajnostnih načel bivanja je nastala tudi Bertova zunanjost, ki je iz odpadnih plastenk. Sporočilo samopostrežnega brezembalažnega avtomata je tako, da je s premišljenim nakupovanjem mogoče preprečevati nastajanje novih smeti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 126
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin