Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2013,
18.01

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

alergija kihanje kopriva

Torek, 23. 4. 2013, 18.01

5 let, 2 meseca

V boj proti alergiji z domačimi pomagali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Alergije so nadvse nadležna stvar in iz prve roke vam lahko povemo, da se je napad na alergike že začel.

Prve cvetoče rastline že povzročajo povečane izcedke iz nosu, pekoče oči, kihanje, srbečico in še kaj. V boj proti alergijskim nadlogam se lahko podamo z zdravili, pa tudi z domačimi pomagali, ki pa nikakor in nikdar ne smejo nadomestiti zdravniško predpisane terapije. So le pomagala, s katerimi si lahko olajšamo boj s to nadlogo, a tisto, kar nam je predpisal zdravnik, drži kot pribito.

Pri alergikih, ne glede na vrsto alergije, je pomembna dieta, ki mora v prvi vrsti, čeprav se morda sliši čudno, vsebovati veliko vode. Voda je naravno čistilo, obenem pa redči izcedek iz nosa, ki ga je zato lažje očistiti, s tem pa nos postane veliko bolj prehoden. Alergiki morate paziti tudi na hrano, ki je ne smete uživati. Napačna hrana še dodatno zgosti sluz v pljučih, kar pripelje do še večje alergijske reakcije.

Uživati morate veliko kalcija in magnezija, ki sta izredno pomembni pomagali v boju proti alergiji. Ko se pojavijo povečani pokazatelji alergije, začnite jemati od 750 do 1000 miligramov kalcija in 500 miligramov magnezija dvakrat dnevno, najbolje v obliki šumečih tablet. Tako povečano dozo kalcija in magnezija zaužijte vsak dan, dokler boste imeli povečane težave zaradi cvetenja, pozneje pa lahko telesu pomagate s tem, da zaužijete omenjeno količino enkrat dnevno. Kalcijeva in magnezijeva zdravilna terapija naj traja še dva meseca po prenehanju bolezenskih znakov. Pri občutnem zmanjšanju alergijskih znakov pomaga tudi MSM v prahu. MSM oz. metil sulfonil metan je žveplova spojina, ki bi jo morali ljudje in drugi sesalci zaužiti vsak dan. MSM je biološko aktivna oblika organskega žvepla, ki ga telo zlahka absorbira in uporabi za normalen potek številnih telesnih procesov.

Dober vpliv na telo ima tudi vitamin C, saj zmanjšuje alergijske znake, med močno povečanimi znaki alergij pa lahko zaužijete 1000 miligramov tega vitamina trikrat dnevno prve štiri ali pet dni, potem pa količino zmanjšajte za polovico. Če bo vaš izcedek iz nosu postal zelenkast, potem to pomeni, da imate poleg alergije še infekcijsko vnetje, ki ga je prav tako treba zdraviti. Zelo uspešen pri zdravljenju prehladov je ameriški slamnik, katerega naravni sok pomaga dvigovati odpornost, jemati pa ga je treba vsaj sedem dni.

Zelo uspešna v boju proti znakom alergije je tudi kopriva, saj močno izsuši sinuse, kar cenijo predvsem tisti, ki imajo kronične alergije. Pripravki iz kopriv, ki vsebujejo veliko koprivinega soka, blagodejno vplivajo na alergike, če se ob alergijah želite počutiti bolje, pa vzemite okoli 500 miligramov kurkuminega prahu dnevno, kar bo pregnalo alergijsko utrujenost.

Ne spreglejte