Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
13.48

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Blanx

Natisni članek

advertorial zobje poletje nega telesa Blanx

Torek, 26. 6. 2018, 13.48

2 meseca, 2 tedna

Ukrepi "last minute" za sijoč poletni videz

Vsebino omogoča Blanx
nohti, lepota, morje, poletje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

V mislih se že predajamo sončnim žarkom na plaži in paradiranju v novi lahkotni obleki. Ali smo res postorile vse, kar je potrebno za sijoč poletni videz?

Pika na i: podrobnosti

Vso zimo smo se vsaj malo trudile skrbeti za fit postavo. Ali smo bile pri tem uspešne, je zdaj že bolj ali manj vseeno. V zadnjih tednih pred dopustom lahko še vedno kaj naredimo za svojo linijo in s tem za večjo samozavest, a odločilna pika na i se skriva v detajlih.

morje poletje lepota | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Že res, da videz ni vse, a skrbno negovane bomo bolj prepričane vase in bomo izžarevale pravo ženstveno energijo.

Tako kot z božičnimi nakupi, ki jih potem v paniki opravimo zadnji dan pred božičem, nekatere med nami tudi z lepotnimi postopki čakamo skoraj do zadnjega dne, preden se odpravimo na dopust ali preden se začne sezona poletnih oblačil. Brezhibna poletna lepota je pač tek na dolge proge, a nekateri ukrepi vseeno zanesljivo učinkujejo.

Bližnjica do rahle zagorelosti

piling nega kože | Foto:

Zavidate srečnicam, ki že ob prvih resnih sončnih žarkih z veseljem pokažejo svoje gladke, zagorele noge, medtem ko vi svoje še skrivate pod hlačami? Ni treba, da začnemo uporabljati močne samoporjavitvene kreme, lepši rezultat bo viden in manj značilnega vonja ter porumenelih oblačil bo, če bomo namesto navadnega mleka za telo uporabile losjon za postopno porjavitev. Tako lahko sproti uravnavamo stopnjo porjavelosti. Preden uvedemo to rutino, naredimo temeljit piling telesa.

Recept za domač piling: sladkor, zdrob ali kavo zmešajmo s kokosovim maslom, medom, jogurtom ali banano in dodajmo žličko limoninega soka ter si s to mešanico zdrgnemo kožo, da odstranimo odmrle celice.

Če je koža dobro navlažena, bomo lažje dosegle privlačno zagorelost, zato redno uporabljajmo dobro vlažilno mleko po prhanju.

Gladke noge so le korak stran

noge, ženska, lepota | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Depilacija je najosnovnejši korak vedno urejene ženske. Če se odločimo za odstranjevanje nadležnih dlačic z voski, sladkornimi pastami ali trakovi, to naredimo nekaj dni pred nastavljanjem soncu, da ne bo neželenega vnetja dlačnih mešičkov.

Za depilacijo v zadnjem trenutku ni druge izbire kot britje. To najbolje opravimo po prhanju, ki kožo zmehča, da ne bo neprijetnih posledic. Po britju nanesemo aloe vera gel ali balzam po britju.

Sijoči lasje

plaža, lasje, morje | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Lasje na soncu postanejo pusti in krhki, če jih ne zaščitimo.

Domač pripravek za sijoče lase: en del jabolčnega kisa zmešajmo z enakim delom vode in s tem splaknimo lase po zadnjem umivanju. Potem samo še občudujmo svoje svetleče lase.

Domača maska za lase: še bolje bo, če jim bomo za eno ali dve uri privoščili hranilno masko iz polovice karitejevega in polovice kakavovega masla. Obe vrsti masla segrejemo in premešamo ter nanesemo na suhe lase.

Razvajena stopala

pedikura stopala nohti morje bazen | Foto:

Če smo pozimi zanemarile stopala, bodo v sandalih videti prav pomilovanja vredna, zato jim privoščimo temeljito pedikuro in jih pred spanjem nahranimo s kremo proti trdi koži. Z lepimi negovanimi stopali smo takoj precej bolj samozavestne in pogumne.

Nasmeh, ki kar zaslepi

ženska, nasmeh, zobje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Poletje je tukaj, pa je naš nasmeh prav tako pripravljen na poletne avanture? Bleščeči zobje, ki nas kar zaslepijo, so med najbolj zaželenimi "lepotnimi dodatki". Ko nakupujemo kozmetične izdelke za  popoln poletni videz, ne pozabimo na kakovosten belilni sistem za zobe. Tudi naš nasmeh si zasluži vrhunski tretma.

led ojačevalnik BlanX | Foto: Po uporabi dobrih belilnih zobnih past, ki prisegajo na kakovostne sestavine in moč modre svetlobe, lahko dosežemo dramatične učinke. Postopek uporabe belilnih sistemov za domačo uporabo je tako preprost, da se jih ne bodo ustrašili tudi najbolj previdni.

S privlačnim bleščečim nasmehom bomo mogoče doživeli najlepše poletje do zdaj.

Z izdelki za beljenje zob zapeljivi v poletje

BlanX White Shock je popoln sistem izdelkov za beljenje zob.

  • BlanX | Foto: Belilni učinek že po prvi uporabi: zobna krema BlanX White Shock® White & Protect vsebuje lučko oziroma pospeševalnik beline LED BlanX za bolj intenzivno beljenje. Lučko LED uporabimo tudi neposredno na zobeh.
  • Modra svetloba: modra svetloba iz LED-lučke na tubi aktivira sestavino ActiluX®, ki aktivira mikrokristale. Ti se med rednim ščetkanjem vežejo na sklenino in ustvarjajo nevidno pregrado, ki preprečuje porumenelost zob.
  • Belina v trenutku: del kompleta BlanX White Shock je tudi LED-ustnik Power White Treatment, ki takoj pobeli zobe. Zraven je priložena tudi 50-mililitrska tuba z zobno kremo BlanX White Shock® White & Protect.
  • Proti madežem: za beljenje zob sta na voljo tudi zobna krema BlanX Intensive Stain Removal, ki vsebuje arktične lišaje, in zobna krema BlanX White, ki lepoto in zaščito zob zagotavlja s pomočjo delovanja dveh ionov fluora in islandskega lišaja.
Ne spreglejte