SiolNET. Trendi Zdravje
1,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

TV-voditelj izjavil, da si že deset let ni umil rok: Bakterije ne obstajajo #video

1,75

termometer

Pete Hegseth
Foto: Getty Images

Voditelj z ameriške televizije Fox News je gledalcem povedal, da si že kakšno desetletje ni umil rok in da dvomi, da bakterije sploh obstajajo - ker jih ni mogoče videti.

V nedeljski oddaji Fox & Friends je voditelj Pete Hegseth izjavil nekaj, kar je zgrozilo tako gledalce kot njegova sovoditelja. Prostodušno je namreč razkril, da si že deset let ni umil rok, ker ne verjame, da bakterije in drugi mikrobi sploh obstajajo.

"Ne morem jih videti, torej niso resnični," je izjavil, medtem ko sta njegova kolega v studiu verjetno razmišljala o tem, kolikokrat sta se že dotaknila česa, kar je Hegseth prej držal v svojih neumitih rokah.

Pete Hegseth med intervjujem z Donaldom Trumpom aprila 2017. Pete Hegseth med intervjujem z Donaldom Trumpom aprila 2017. Foto: Reuters

Hegsethovo priznanje je bilo sicer posledica njegove novoletne zaobljube. Kot je pojasnil, si je na začetku leta obljubil, da bo v oddaji govoril iste stvari, kot jih pove, ko kamere ne snemajo. Nato pa je izstrelil: "Mislim, da si že deset let nisem umil rok. Resno, nikoli si jih ne umivam."

Splet je ob tej izjavi, jasno, završal. Čeprav ni povsem jasno, ali ni morda šlo le za šalo, so se med odzivi našli tudi takšni, ki se jim zdi neumivanje povsem logično, češ da s tem krepimo odpornost telesa proti okužbam.

Naj ob tem poudarimo, da stroka umivanje rok vsekakor priporoča (preberite si smernice slovenskega Nacionalnega inštituta za javno zdravje), po drugi strani pa je res, da obstajajo tudi ljudje, ki verjamejo, da je Zemlja ravna plošča.

Preberite še:

Trendi Slaba higiena Slovencev: vsak tretji si po uporabi stranišča ne umije rok

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin