Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
19. 4. 2019,
4.08

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,27

Natisni članek

Petra Pintarič Nina Suvorov operacija zmanjšanje prsi

Petek, 19. 4. 2019, 4.08

3 leta, 4 mesece

Tako je potekalo Petrino zmanjšanje prsi #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,27
Petra Pintarič | Nina Suvorov Gregorič je poskrbela, da je Petra dobila manjše prsi, s katerimi bo lahko lažje živela. | Foto Jan Lukanović

Nina Suvorov Gregorič je poskrbela, da je Petra dobila manjše prsi, s katerimi bo lahko lažje živela.

Foto: Jan Lukanović

Spremljali smo operacijo redukcijske mamoplastike oziroma zmanjšanja prsi Petre Pintarič, tekmovalke tretje sezone šova The Biggest Loser Slovenija (TBLS). Kirurginja ji je med posegom odstranila kar 1,5 kilograma tkiva.

Petra Pintarič
Trendi Dan D za Petro: Končno na operacijo za manjše prsi #video

Petra Pintarič je končno legla pod nož kirurginje Nine Suvorov Gregorič, ki je na njej izvedla operacijo redukcijske mamoplastike oziroma zmanjšanja prsi, kar si je 25-letnica želela že nekaj let.

Izpadla tekmovalka tretje sezone šova TBLS je bila tik pred posegom nasmejana in pozitivna, a preden se je končno odpravila v operacijsko dvorano, sta bila na vrsti še zadnji posvet s kirurginjo in nujen naris poteka operacije. "To je skoraj najpomembnejši del operacije, saj je naris tisti, po katerem operiramo," je pojasnila kirurginja.

Petrina operacija zmanjšanja prsi:

"Ta operacija je daleč od estetske"

Petro, ki šest ur pred operacijo ni smela jesti in piti, so nato medicinske sestre pospremile do operacijske dvorane, kjer je na operacijski mizi pod splošno anestezijo zaspala.

Kirurginja se je medtem pripravila na poseg, pri čemer nam je zaupala, da je Petrina operacija zanjo poseben izziv: "Pri njej je prisotna precejšnja asimetrija, zato je bilo treba tudi sam naris temu zelo dobro prilagoditi. S tem narisom bomo skušali pridobiti boljšo simetrijo, kar je pri Petri tudi cilj."

Poleg tega bo treba dojki zmanjšati in postaviti v nov položaj višje na prsnem košu, je dodala: "Njena težava je namreč predvsem povešenost, poleg seveda prevelikih dojk."

Mislim, da bo ta operacija za Petro zelo koristna, ker ji bo olajšala vsakodnevno funkcioniranje. Daleč od tega, da gre za estetsko operacijo.

Operacija je potekala skoraj štiri ure, med njo pa so Petri odstranili več kot 1,5 kilograma tkiva. | Foto: Jan Lukanović Operacija je potekala skoraj štiri ure, med njo pa so Petri odstranili več kot 1,5 kilograma tkiva. Foto: Jan Lukanović

Po skoraj štirih urah odstranili več kot 1,5 kilograma tkiva

Čeprav je Suvorov Gregoričeva sprva predvidevala, da bo operacija potekala od dve do tri ure, je trajala skoraj štiri ure.

Petri so odstranili odvečno kožo, odvečno tkivo in maščobo dojke, dvignili so ji prsne bradavice in kolobarje, zmanjšali velikost kolobarjev ter dvignili dojke, da so bolj mladostno napete.

Vse je potekalo po načrtih, med posegom pa so ji pričakovano odstranili kar nekaj tkiva. "Operacija je potekala dobro, Petri smo kar precej zmanjšali dojke. Na desni strani, kjer je bila večja, smo odstranili 890 gramov tkiva, na levi pa 680 gramov."

Po operaciji so Petro odpeljali v sobo za okrevanje, kjer je ostala pod zdravniškim nadzorom čez noč. Okrevanje bo potekalo od deset do štirinajst dni, vsaj šest tednov pa bo morala 24 ur na dan nositi kompresijski modrček, ki ga bo lahko odstranila samo med prhanjem.

Nekaj informacij o Petrini operaciji je na svojem Instagramu delila tudi Suvorov Gregoričeva:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prišel je dan, ko sem skupaj z ekipo šova The Biggest Loser Slovenija izpolnila dolgoletno željo izpadle tekmovalke Petre Pintarič. Petra je prišla na redukcijsko mamoplastiko, ki je bila v njenem primeru nujna, saj ji je to predstavljalo težave pri vsakdanjih opravilih in prav tako pri športnih aktivnostih, hkrati pa kalilo njeno samozavest. Petra je prišla pripravljena in je poseg prestala brez težav. Celotno zgodbo pa je dokumentirala tudi ekipa siol.net. Vesela sem, da je operacija potekala brez težav in da se Petra po njej počuti odično! 💆‍♀️Poseg: zmanjšanje dojk (redukcijska mamaplastika) 💉Kako: odstranitev odvečne kože, tkiva in maščobe dojke, dvig prsnih bradavic in kolobarjev, zmanjšanje velikosti kolobarja in dvig dojk, da so le-te bolj mladostno napete. Pri Petri sem na desni dojki odstranila 850 g in na levi 680 g tkiva ⚡Lokacija reza/brazgotine: krožni rez okoli kolobarja, navpični rez od kolobarja do gube pod dojkama, v primeru izrazito prevelikih dojk še dodaten rez v naravni gubi pod dojkama ⏱️Trajanje operacije: 2 - 3 ure 💥 Rezultat: manjše in lažje dojke, estetsko lepo oblikovane, velikost pa skladna s preostalim telesom ⏳Okrevanje: 10 - 14 dni 😌Anestezija: splošna anestezija 💁🏼Po posegu bo Petra imela 10 - 14 dni počitka, vsaj 6 tednov pa bo nosila tudi športni nedrček. #ninasuvorov #aesthetic #dermatology #plasticsurgery #surgery #breast #mamoplastic #reduction #breastreduction

A post shared by Dr. Nina Suvorov (@dr.ninasuvorov) on

Petra je do novih prsi prišla s pomočjo komentatorske oddaje Od težaka do junaka, kjer je med gostovanjem priznala, da si močno želi operacijo zmanjšanja dojk.
​​​​​​​
Na Siol.net v prihodnjih dneh preverite, kako se je Petra počutila prvi dan po operaciji.

Preverite tudi:

Petra Pintarič
Trendi Petra pred operacijo zmanjšanja prsi: Zdravniki me niso jemali resno #intervju #video
Petra Pintarič
Trendi Petra bo končno dobila manjše prsi, ki si jih želi že več let #video
Ne spreglejte