SiolNET. Trendi Zdravje
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štiri top vaje za zapeljiv trebuh (video)

2

termometer

 | Foto:
Miha Geršič je tokrat pripravil izziv, sestavljen iz štirih vaj, s katerimi boste ob redni vadbi hitreje dosegli raven in mišičast trebušček.

S štirimi vajami, ki jih v tokratnem videovodniku predstavlja Miha Geršič, bomo obremenili prav vsa vlakna mišic trupa. Pomembno je, da opravimo predpisano število ponovitev, ne glede na to, koliko časa bomo za to porabili.

1.vaja: upogib trupa Uležemo se na tla in noge dvignemo pod kotom devetdeset stopinj. Nato dlani naslonimo na noge in jih v navpični smeri poskušamo dvigniti kar se da visoko. Ko pridemo do skrajne točke, za trenutek zadržimo položaj in se nato spustimo v začetnega.

2. vaja: stranski upogib trupa Ležimo na tleh in kolena pokrčimo do pravega kota. Z nadzorovanim gibanjem poizkušamo doseči najprej levi in nato desni gleženj. Tako kot pri prvi vaji tudi pri drugi zadržimo položaj v skrajni točki za sekundo.

3. vaja: priteg kolen na prsi S tretjo vajo bomo še posebej obremenili spodnja vlakna preme trebušne mišice. V ležečem položaju iztegnemo noge in jih nekoliko dvignemo od tal. Iz začetnega položaja nato pokrčimo noge v smeri prsnega koša in rahlo obrnemo boke tako, da res čvrsto upognemo in stisnemo premo trebušno mišico. Ko mišico popolnoma skrčimo, se sprostimo in vrnemo v začetni položaj.

4. vaja: most Vajo izvedemo tako, da se opremo na prste in spodnji del rok ter dvignemo zadnjico tako visoko, da je trup skorajda v vodoravnem položaju s podlago. Bodimo pozorni, da so mišice ves čas res čvrsto napete.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin