SiolNET. Trendi Zdravje
2,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Športni copati, ki vas bodo opozorili, da ste se zredili

2,02

termometer

superge
Fotografija je simbolična. Foto: Getty Images

Podjetje Google bo z novim pametnim pripomočkom pomagalo ljudem do izboljšanja zdravja. Razvijajo namreč pametne superge, ki bodo spremljale aktivnosti uporabnika in mu tudi povedale, kdaj in ali se redi.

Google je združil moči z zdravstveno-raziskovalno organizacijo Verily, s katero sta skupaj začela razvijati posebne superge, opremljene s senzorji teže in gibanja. Ti bodo spremljali aktivnost uporabnika in ga opozarjali na spremembe.

Šlo bo predvsem za spremljanje aktivnosti, a pametne superge bodo pozorne tudi na padce, kar bi bila lahko velika prednost pri starejših uporabnikih, saj bi v primeru padca na to opozorile svojce in reševalce.

Podobno idejo, kako s pametnimi oblačili izboljšati zdravje ljudi, je sicer pred kratkim predstavil tudi Samsung:

pljuča Digisvet Pametna majica bo odkrivala dihalne težave

Pametne superge bi lahko opozorile posameznika na nevarnost hujših bolezni, na primer srčno-žilnih. Pametne superge bi lahko opozorile posameznika na nevarnost hujših bolezni, na primer srčno-žilnih. Foto: Getty Images

Uporabno tudi za zavarovalnice?

Podobno tehnologijo detektorja padcev je že razvil Googlov konkurent Apple, ki jo je vključil v Apple Watch, a uporaba pri pametnih supergah bi lahko pomenila večji korak k ozaveščanju uporabnikov o pomenu zdravja. Opozorilo, da se uporabnik na primer nenadoma redi, bi lahko pomagalo k večjemu in hitrejšemu prepoznavanju srčno-žilnih bolezni.

Čeprav so Googlove pametne superge za zdaj še v razvoju, se že pojavljajo predvidevanja, kako močno bi lahko pomagale izboljšati zdravje posameznika in tudi prinesti več denarja zavarovalnicam. S to tehnologijo bi zdravstvene zavarovalnice lahko namreč spremljale (ne)aktivnost posameznika in na podlagi tega določale višino premij.

Preverite še:

Jan Kovačič Trendi "Marsikdo, ki hodi na fitnes, sploh ne ve, zakaj to počne" #intervju #video Samsung Galaxy Watch, pametna ura Digisvet Odlična pametna ura v trenutku, ki tem napravam ni najbolj naklonjen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin