SiolNET. Trendi Moda
2,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vatikan predstavil pametni rožni venec za 99 evrov

2,06

termometer

pametni rožni venec
Foto: Cover Images

Nosljive pametne naprave so nedvomno v modi, svojo je pred kratkim predstavil tudi Vatikan: gre za pametni rožni venec, ki ga nosite kot zapestnico.

Pametnim uram, igračam, športnim copatom in množici drugih pametnih naprav se je ta mesec pridružila še ena s poudarjeno duhovno komponento – pametni rožni venec z uradnim blagoslovom Vatikana.

pametni rožni venec Foto: Cover Images

Vatikanski e-rožni venec je nadgradnja vatikanske mobilne aplikacije Click to pray ("Klikni in moli"), s katero ga je mogoče sinhronizirati in tako dostopati do avdiovodnikov, različnih fotografij in personaliziranih molitvenih vsebin.

pametni rožni venec Foto: Cover Images

Rožni venec, ki stane 99 evrov, je sestavljen iz križa s čipom ter desetih jagod iz ahata in hematita. Ob duhovnem spremljevalcu in elektronski napravi lahko nedvomno nastopa tudi kot modni dodatek, saj se ga nosi kot zapestnico.

Vklopi se, ko se pokrižate

Uporabnik napravo vklopi tako, da se pokriža, pametni rožni venec pa nato spremlja njegovo napredovanje skozi skrivnosti in beleži dokončane molitve.

pametni rožni venec Foto: Cover Images

"E-rožni venec je pedagoška tehnologija, ki mlade uči moliti rožni venec, moliti za mir in razmišljati o evangeliju," so ob predstavitvi naprave sporočili iz Vatikana. "Ta projekt združuje duhovno tradicijo Cerkve in tehnološki napredek, z njim pa segamo do meja digitalnega sveta, kjer bivajo mladi ljudje."

Preberite še:

Pametni dom. Smart home. Digisvet Pametni dom: številni ga želijo, le redki so se opogumili in ga preizkusili Safera Sense Digisvet Napravica, ki v kuhinji skrbi za varnost in je tudi zabavna #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin