Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Vzajemna

Foto: Thinkstock

Natisni članek

pilates joga zdravo življenje advertorial

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 7.00

2 meseca

Pridružite se trendu, ki je zavladal svetu

Vsebino omogoča Vzajemna

Foto: Thinkstock

V največji slovenski spletni telovadnici Varuh zdravja lahko pod vodstvom izkušenih trenerjev preženete stres, okrepite mišice in izboljšajte telesno pripravljenost. Tudi z jogo in pilatesom, ki postajata vedno bolj priljubljeni vadbi za ohranjanje splošne vitalnosti.

 

Zima je čas, ko se po poletju in jeseni počasi vračamo v rutino, ki ji bomo nekako sledili do naslednjega poletja. Sem navadno spada tudi ena od oblik rekreacije, ki se ji bomo posvetili v hladnih mesecih, ko vreme ni najprimernejše za zunanje športne dejavnosti. | Foto: Zima je čas, ko se po poletju in jeseni počasi vračamo v rutino, ki ji bomo nekako sledili do naslednjega poletja. Sem navadno spada tudi ena od oblik rekreacije, ki se ji bomo posvetili v hladnih mesecih, ko vreme ni najprimernejše za zunanje športne dejavnosti.

Z mislijo na populacijo v najlepših letih so v spletni telovadnici Varuh zdravja oblikovali kar nekaj programov, ki jih lahko izvajamo doma – sami ali v družbi. Namenjeni so vsem, ki želijo ostati vitalni in ohranjati gibalne sposobnosti na najvišji ravni.

Med veliko izbiro učinkovitih vadb v živo in posnetkov vadb se lahko odločite med aerobiko, splošnimi vadbami ter tudi jogo in pilatesom.

Za vse, ki s telovadnicami niso v najboljših odnosih in ne zmorejo plačevati vodenih vadb ali celo osebnega trenerja, so trenutni največji trend virtualne vadbe, ki jim lahko sledijo na internetu.

Kliknite na povezavo in se pridružite skupini deklet z Nives Orešnik na čelu.

Obe obliki vadbe (joga in pilates) spadata med t. i. "body&mind" vadbene programe, kjer je poudarek na krepitvi telesa in duha. | Foto: Obe obliki vadbe (joga in pilates) spadata med t. i. "body&mind" vadbene programe, kjer je poudarek na krepitvi telesa in duha.

Joga ali pilates?

Vedno bolj priljubljeni vadbi, ne le za ženske, ampak tudi za moške, postajata joga in pilates. Kje je razlika med njima in zakaj je ena od njiju primernejša za vas kot druga? Katero izbrati in zakaj?

Pravilna odločitev je odvisna od vaših ciljev. Oba načina telovadbe gradita moč in fleksibilnost, razlika med njima je v njuni filozofiji.

Če iščete trening za gibčnost in pomlajevanje, ki vam zaposli možgane in telo, izberite jogo. Če pa vas zanima bolj dinamičen sistem koordinacije mišic in si želite izboljšati svojo moč, je pilates boljša izbira.

Za vadbo joge ne potrebujete kakšnih posebnih pripomočkov razen blazine in udobnih oblačil. | Foto: Za vadbo joge ne potrebujete kakšnih posebnih pripomočkov razen blazine in udobnih oblačil.

Joga

Joga je celovit sistem umske in telesne vadbe, ki se je razvila kot priprava na duhovni razvoj. Pomaga nam videti bolj jasno ter globlje razumeti nas same in svet, v katerem živimo. Uči nas, da lahko dosežemo mir in zadovoljstvo samo tako, da uravnovesimo svoje celotno bitje na vseh ravneh obstoja.

Joga temelji na vzhodni ideji o pretoku življenjske energije skozi telo. Bolj ko ta energija prosto prehaja po telesu in skozi njega, bolje se počutimo. Psihična napetost zavira pretok energije in rezultat tega je, da so posamezna območja telesa boleča, zaprta in nepropustna.

Tudi za izvajanje pilatesa ne potrebujete kakšne posebne opreme razen blazine, za izvedbo nekaterih vaj se priporočajo tudi žoga in trakovi. | Foto: Tudi za izvajanje pilatesa ne potrebujete kakšne posebne opreme razen blazine, za izvedbo nekaterih vaj se priporočajo tudi žoga in trakovi.

Pilates

Gre za sistem vadbe, ki povezuje vaje za krepitev mišic in vaje gibljivosti. Z rednim treningom se utrdijo hrbtne in trebušne mišice, pokončna drža in vitka postava, prožnost telesa, sproščanje energetskih blokad in napetosti v telesu. Temelji na zavestnem, tekočem in nadzorovanem izvajanju gibov rok in nog v ritmu dihanja, pri čemer se aktivirajo globoke mišice trupa, ki so pravzaprav center moči, ki podpira telesno držo.

Metoda pilates deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju in se ukvarja predvsem z manjšimi mišičnimi skupinami, ki so pri klasičnem treningu premalo ali napačno obremenjene. Poseben sistem dihanja poudarja napetost v globokih trebušnih mišicah, ki okrepljene razbremenijo spodnje hrbtne mišice ter delujejo preventivno pred poškodbami in bolečinami v spodnjem delu hrbta.


Pridružite se Anji in se naučite, kako vam lahko joga pomaga povečati gibljivost in moč telesa ter izboljša nadzor nad dihanjem.

Nives in Iza pa vas bosta naučili, kako vam lahko pilates pomaga pri vsakodnevnih opravilih, polepša dan, okrepi telo in hkrati izboljša nadzor nad telesom.


SPLETNA VADBA | Foto: Anja

Anja je priznana učiteljica joge s certifikatom Yoga Alliance, njene super vadbe pa vključujejo tudi elemente meditacije in hipnoterapije. Pred leti je utrpela težke poškodbe trupa in rok, a je s pomočjo joge popolnoma okrevala. Svoje izkušnje zdaj rada deli prek spletnih vadb. Pridružite se njenim vadbam in se naučite, kako vam lahko joga pomaga povečati gibljivost in moč telesa ter izboljša nadzor nad dihanjem.


SPLETNA VADBA | Foto: Iza

Iza je študentka Fakultete za šport, smer Kineziologija, hkrati pa je tudi inštruktorica pilatesa. Šport je že od otroštva del njenega vsakdanjega življenja. Pridružite se njenim vadbam in se naučite, kako vam lahko pilates pomaga pri vsakodnevnih opravilih, polepša dan, okrepi telo in hkrati izboljša nadzor nad telesom. Njene vadbe so primerne za vse.


nives orešnik | Foto: Nives

Nives je priznana osebna trenerka, vaditeljica skupinskih vadb, nekdanja mis Slovenije in fotomodel, ki želi s svojim znanjem izboljšati kakovost življenja številnim rekreativnim športnikom. Njene vadbe so primerne tako za začetnike kot tudi za tiste s predznanjem. Pridružite se ji in izboljšajte svojo držo, gibljivost in stabilnost celotnega telesa.


Največja brezplačna slovenska spletna telovadnica

Treba se je samo vpisati, oblikovati svoj profil in cilje ter začeti vaditi. Telovadnica Varuh zdravja je odprta 24 ur na dan, vsak dan.

V spletni telovadnici so na voljo naslednje vadbe:

  • pilates,
  • aerobika,
  • joga in
  • druge funkcionalne vadbe.

Vadbe so primerne tudi za tiste, ki morda še nimajo izkušenj z vodenimi vadbami. Posebej so označene vadbe, ki so primerne tudi za starejše in gibalno ovirane.

Vodijo jih priznani slovenski osebni trenerji, ki znajo uporabnike dobro motivirati in jih spodbujati.

Vsak mesec objavijo več kot sto novih vadb.

Varuh zdravja je edinstven program aktivnega varovanja zdravja, ki ga zavarovanci Vzajemne že dobro poznajo, saj jih že nekaj let razvaja in spodbuja k zdravemu življenju.

Omogoča jim brezplačne tečaje smučanja, teka na smučeh, velike popuste pri nakupih športne opreme, do posebnih ugodnosti so upravičeni v toplicah, centrih dobrega počutja, ceneje kupujejo smučarske vozovnice in še veliko več.

ŠPORTNA OPREMA | Foto:

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se ter si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNITE TELOVADITI ZDAJ

Ne spreglejte