Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 12. 2014,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nega kože roke

Torek, 30. 12. 2014, 11.57

8 let

Pred mrazom zaščitite tudi kožo na rokah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mraz in mrzel veter lahko močno poškodujeta našo kožo. Še posebej izpostavljene so dlani, zato jih velja skrbno zaščititi.

Če vam jutranje čiščenje snega in ledu z jeklenega konjička pred odhodom v službo nikakor ni tuje, velja ob tem pomisliti tudi na dlani. Te lahko, če niso ustrezno zaščitene, utrpijo hudo škodo.

Da bi jih kar najbolje zaščitili pred mrazom, ki preti nanje takoj, ko zapustite topel objem svojega doma, se držite nekaj preprostih navodil. Nikoli brez rokavic Ta nasvet je sicer dokaj očiten, a verjetno ste se vseeno že kdaj zalotili, da v jutranji naglici pozabljate na ta obvezen kos zimske garderobe. Na to vas hitro opomni bolečina, ki sledi po tem, ko se vrnete v topel prostor in se vaše telo začne znova segrevati. Krema za roke Nasvet, ki so ga dobro poznale že naše babice: uporabljajte kremo za roke. Na trgu boste našli nepregledno množico krem za zaščito kože na rokah, a ne pozabite, da je bolj kot nakup tovrstne kreme pomembno, da je ne pozabite uporabljati.

Krema, ki vlaži kožo, bo še posebej učinkovita v boju proti mrzlemu zimskemu vetru, ki kožo izsuši in jo naredi bolj ranljivo. Ne pretiravajte z vročimi kopelmi Ko se iz ledeno mrzle mestne džungle vrnete v toplino svojega doma, bi verjetno najraje stopili pod vročo prho ali si privoščili dolgo vročo kopel. Čeprav je tovrstno početje več kot prijetno, pa ni najbolj zdravo za vašo kožo, saj bo vroča voda odstranila še tiste zadnje plasti zaščite, ki so v teh mrzlih dneh ostale na njej. Da bi se temu izognili, se raje prhajte s toplo in ne vročo vodo. Pazljivo pri umivanju rok Tudi umivanje rok, pa čeprav je to zelo osnovno dnevno opravilo, je lahko škodljivo za kožo, zato je dobro vedeti, kakšno milo uporabljamo. Največjo uslugo koži boste naredili, če boste izbrali milo, katerega pH je najbližji vaši koži, na primer naravno milo iz kozjega mleka.

Ne spreglejte