Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
13.58

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča poliklinika IMED

Natisni članek

Poliklinika IMED advertorial zobozdravniki zdravje ortodontska terapija ortodont zobni aparat zobje

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 13.58

2 meseca, 2 tedna

Pozabite na dolge čakalne vrste: kako z napotnico priti do zobnega aparata na Hrvaškem?

Vsebino omogoča poliklinika IMED

Skrb za zdravje naših najmlajših je zelo pomembna tudi, kadar govorimo o pravilnem razvoju zob. Pri zagotavljanju pravilnega razvoja zob ima ortodontska terapija pomembno preventivno vlogo.

ortodont | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ortodonti se ukvarjajo s preprečevanjem in zdravljenjem nepravilnosti v postavitvi zob in čeljusti ter z uporabo zobnih aparatov že v zgodnji fazi poskušajo odpraviti nepravilnosti v čeljusti. Pravilno izraščeni zobje skrbijo za polno funkcionalnost ustne votline – za pravilno žvečenje in požiranje hrane, za pravilno tvorbo glasov in izgovorjavo, pravilno obrazno strukturo ter lep nasmeh.

Veliko staršev, ki se morajo za prvi ortodontski pregled pri nas postaviti v neverjetno dolge čakalne vrste, se tako sooča z velikim stresom, saj se zavedajo, kako pomembno je pri svojih otrocih čim prej poskrbeti za pravilno rast zob.

Iskanje čim hitrejše ortodontske obravnave je naporna naloga, ki številne starše vodi v iskanje rešitev tudi izven meja Slovenije. Zaradi predolgih čakalnih dob v Sloveniji lahko ortodontsko zdravljenje opravite v tujini, če je ta storitev pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji in če je pacient že vpisan v čakalno vrsto pri izvajalcu v Sloveniji.

Ste tudi vi med 33 tisoč čakajočimi osebami?

ortodont zobozdravnik | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Dolge čakalne vrste za ortodontsko obravnavo v Sloveniji so zelo velik zobozdravstveni izziv. Po najnovejših podatkih več kot 33 tisoč ljudi pri nas čaka na prvi ortodontski pregled.

Čakalna doba je odvisna od stopnje hitrosti napotnice: z "zelo hitro" napotnico povprečna čakalna doba znaša 263 dni, s "hitro" napotnico do štirih let in z navadno napotnico več kot pet let.

Zaradi teh okoliščin starši nujno iščejo ortodonta za svojega otroka, saj mu želijo omogočiti pravočasno zdravljenje pred njegovim 16. letom. Strah pred izgubo pravice do ortodontskega zdravljenja povzroča staršem velik stres, dolgo čakanje ima namreč resne posledice za zdravje in razvoj otroških zob.

Vendar obstaja rešitev. Mnogi starši ne vedo, da obstaja še ena možnost, in sicer imajo pravico do zdravljenja v tujini s povračilom stroškov. To pomeni, da lahko pacienti dobijo ortodontsko obravnavo mimo dolgotrajnih čakalnih vrst.

Vrhunski specialisti za ortodontsko obravnavo vašega otroka

Predstavljamo Poliklinika IMED: hitra in kakovostna ortodontska terapija za vašega otroka

Poliklinika IMED je vrhunska poliklinika z največjim številom specialistov na enem mestu.

Prednost zdravljenja na Polikliniki IMED Zagreb

Poliklinika IMED | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika Poliklinika IMED s sedežem v Zagrebu je postala oaza upanja za starše otrok, ki že leta čakajo na ortodontsko terapijo v Sloveniji.

To je uveljavljena zdravstvena ustanova, ki se lahko pohvali z velikim številom specialistov na enem mestu, ki zagotavljajo hitro in učinkovito obravnavo.

Ekipo poliklinike IMED sestavljajo vrhunski strokovnjaki z različnih stomatoloških in ortodontskih področij, ki izvajajo storitve na vrhunski ravni, njihova strokovnost in izkušnje pa so neprecenljive za hitro in natančno diagnozo ter individualno prilagojeno obravnavo vsakega pacienta.

 

Poliklinika IMED | Foto:

Osnovna prednost Poliklinike IMED v Zagrebu je individualni pristop, kar omogoča najboljše in najkakovostnejše rezultate. "Razumemo, da ima vsak otrok svoje edinstvene ortodontske izzive in ravno zaradi tega se osredotočamo na personalizirano skrb. Naši strokovnjaki vse postopke obravnavajo natančno in podrobno, saj si prizadevajo razviti optimalen načrt zdravljenja za vsakega pacienta," sporočajo s klinike, kjer beležijo že več kot tisoč mladih, zadovoljnih pacientov iz Slovenije, ki so začeli ali že končali svojo ortodontsko terapijo.

  • Poliklinika IMED | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika Strokovna ekipa specialistov: Poliklinika IMED šteje 18 strokovnjakov z različnih medicinskih področij in omogoča najboljšo dentalno oskrbo.
  • Najsodobnejša oprema: Poliklinika IMED uporablja najsodobnejšo medicinsko tehnologijo in visokokakovostno opremo, kar omogoča učinkovito in varno zdravljenje.
  • Termini brez čakalnih vrst: Termini so prilagojeni vašemu času, da lažje organizirate svoj prihod.
  • Hitra vgradnja aparata: Vaš otrok lahko dobi aparat v sedmih dneh.
  • Bližina meje: Poliklinika IMED je le 15 minut oddaljena od slovensko-hrvaške meje.
  • Omogočeno parkiranje: Za svoje paciente imajo na voljo parkirišče.
  • Pomoč pri dokumentaciji: Poliklinika IMED vam pomaga z natančnimi navodili in vam ponuja pomoč pri pripravi vseh dokumentov za povračilo sredstev od ZZZS.

Zaradi vseh teh prednosti je Poliklinika IMED idealna za izvajanje ortodontske terapije za vašega otroka.

Poliklinika IMED | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika Vsi, ki se odločijo za ortodontsko terapijo v Polikliniki IMED, dobijo:

  • fiksni zobni aparat brez čakanja v vrsti,
  • vračilo sredstev slovenskega zdravstvenega zavarovanja za ortodontsko terapijo za mladoletnike do 16 let na Hrvaškem.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

V petih korakih do ortodontske terapije na Polikliniki IMED

ortodont zobozdravnik | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

1. korak: Rezervirajte svoj termin

Poliklinika IMED | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika Tukaj se začne vaša pot do zdravega nasmeha. Ekipa strokovnjakov bo odgovorila na vsa vaša vprašanja, upoštevala vaše želje in vam nudila vse informacije o procesu, ceni in dostopnih možnostih.

2. korak: Prvi pregled in diagnoza

Na prvem ortodontskem pregledu bodo specialisti pri vašem otroku opravili začetno rentgensko diagnostiko. Specialist ortodont bo na temeljitem kliničnem pregledu podal mnenje in rešitve ter podal okvirno trajanje zdravljenja.

3. korak: Postavljanje aparata

Poliklinika IMED | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika Aparat je lahko postavljen v nekaj dneh od prvega pregleda. Redne kontrole se izvajajo na od šest do osem tednov.

4. korak: Informacije o vračilu sredstev

Na kliniki vam bodo podali podrobne informacije o vračilu sredstev s strani ZZZS.

5. korak: Dokumentacija

Zaključni korak je obdelava dokumentov. Poliklinika IMED vam bo podala vsa navodila in vam nudila popolno podporo pri pripravi dokumentov za povračilo sredstev.

V Polikliniki IMED je celoten postopek preprost, transparenten in popolnoma prilagojen vam, tako da se lahko povsem posvetite varnosti in nasmehu vašega otroka.

Izbor ortodontskih aparatov v Polikliniki IMED 

Poliklinika IMED | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika Poliklinika IMED omogoča različne ortodontske aparate, ki so prilagojeni vašim potrebam. Popravljanje neravnih zob in nepravilnega ugriza je s Polikliniko IMED enostavno in učinkovito.

Fiksni ortodontski aparati: Ti aparati so čvrsto pritrjeni na zobe in jih lahko odstrani samo ortodont. Omogočajo hitre in natančne rezultate, ker neprestano delujejo na zobe.

Poliklinika IMED | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika Prozorni aparati Invisalign: Če iščete diskretno možnost za korekcijo nepravilno izraščenih zob, je Invisalign pravi izbor. To je prozoren aparat, ki ga pacient čez dan lahko med obroki sname. Čas ravnanja zob je ponavadi krajši kot pri fiksnih aparatih in je izredno praktičen za enostavne primere korekcij.

 

Enostavno do zdravega nasmeha za vašega otroka: Poliklinika IMED je tukaj za vas

Poliklinika IMED | Foto:

Vam in vašemu otroku bodo omogočili zdrav in lep nasmeh na najenostavnejši način. Poliklinika IMED vam bo ne glede na vse izzive podala najboljšo možno terapijo.

Poliklinika IMED | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika Rezervirajte svoj termin:

Selska Cesta 90A, Zagreb

Verjamemo, da si zaslužite samo najboljše in Poliklinika IMED vam bo to omogočila.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

 

Ne spreglejte