SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pozabite na dieto s seksom! Z njim izgubite le okoli 20 kalorij

3

termometer

Povprečen seks traja šest minut - v tem času telo proizvede energijo okoli 20 kalorij, kar je približno kot enakomerna hoja.

Kljub splošnemu prepričanju, da lahko z enim seksom porabimo do 300 kalorij, po novih raziskavah valjanje v postelji ne more biti več izgovor za izostajanje telovadbe. Dejstvo je, da povprečen človek med seksom pokuri 21 kalorij, pravijo raziskovalci.

David Allison, biostatistik na Univerzi Alabama v Birminghamu, se je odločil, da razišče to urbano legendo in je ugotovil, da povprečni spolni odnos traja šest minut. V tem času telo proizvede energijo 20 ali celo več kalorij, enako kot pri enakomerni hoji.

Njegovo poročilo pravi, da so napačne domneve, kot je ta, eden od razlogov za čezmerno težo. Seveda ni komentiral samo domneve o seksu. Preizkušal je tudi druga zelo zakoreninjena prepričanja, ki so škodljiva za naše zdravje – na primer, da izpuščanje zajtrka vpliva na debelost ali da so prigrizki med obroki ovira pri hujšanju.

Allison pravi, da ni dovolj natančnih raziskav, ki bi potrdile te mite. Ambiciozni cilji, ki si jih ljudje zastavijo za hujšanje, so po njegovem mnenju samo neverjetno motivacijski in uspešni za nekatere ljudi.

"Vse, kar šteje, so rezultati," je dodal dr. Allison in dodal, da številna dobronamerna zdravstvena priporočila strokovnjakov ne vzdržijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin