Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
10.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vogue

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 10.22

8 let

Nenavadna metoda izgubljanja telesne teže sedemletnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V zadnji izdaji revije Vogue se je znašel tudi članek Dare Lynn Weiss, v katerem opisuje, kako je pomagala svoji hčerki izgubiti sedem kilogramov. Bralci so nad člankom naravnost ogorčeni.

Dara Lynn Weiss je za aprilsko izdajo Vogua pisala o zdravstvenem stanju svoje hčerke. Pediater jo je namreč opozoril na dejstvo, da ima njena sedemletna hčerka Bea pri svojih 132 centimetrih že 42 kilogramov. Glede na indeks telesne mase spada Bea v kategorijo debelih otrok, saj vrednost njenega indeksa telesne masa znaša 24,1.

Dara Lynn se je takoj lotila dela, o tem pa pisala v reviji Vogue

Čeprav so se bralci strinjali, da bi se Bea morala držati stroge diete, pa niso bili zadovoljni, ko so prebrali, kako se je Dara Lynn spopadla s hčerinimi odvečnimi kilogrami. V članku je tako zapisala: "Bea je včasih po šoli pojedla kakšen košček pice ali gyrosa, zdaj pa sem jo prisilila, da je pojedla nizkokalorično zelenjavno juho ali eno trdo kuhano jajce. Občasno sem popustila njenim prošnjam in ji dovolila pojesti kakšno kavno tortico, vendar samo polovico. Če smo bili na kakšni zabavi in je Bea videla torto, sem razmišljala, kako jo naj odvrnem od tega, da bi jo pojedla. Včasih sem jo prepričevala, da tortice niso dobre za njeno zdravje, včasih sem ji rekla, da lahko poje samo eno, ali pa sem ji kar naravnost povedala, da tortice niso dobre, saj postaja debelejša. Ko pa ni gledala, sem sama pojedla dve tortici."

Bea je s takšno "dieto" izgubila približno sedem kilogramov, točno toliko, kolikor si je zaželela Dara Lynn pred njunim fotografiranjem za revijo Vogue. O napornem hujšanju pa je Bea povedala: "Še vedno sem ista oseba, čeprav sem izgubila toliko kilogramov. Tiste debele punce, ki sem nekoč bila, ni več. Čeprav nisem več takšna, pa še ne pomeni, da takšna nisem bila."

Po objavi tega članka pa so se pisci blogov znesli nad Daro Lynn. Katie Baker je tako napisala, da je Weissova zagotovo ena najbolj sebičnih žensk na svetu, ki so imele čast pisati za to revijo. Dhani Mau je v svojem blogu napisala, da je Weissova obsedena s hčerino telesno težo in njeno javno podobo. Nek anonimni bloger pa je zapisal, da je po njegovem mnenju Weissova začrtala usodo svoje hčerke, vsaj kar zadeva njene prehranjevalne navade.

Ne spreglejte