Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 12. 2014,
10.24

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

razstrupljanje telesa Ustvarimo boljši svet Lidl

Sreda, 31. 12. 2014, 10.24

3 leta

Nazdravite svojemu zdravju in lepoti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ponujamo vam nekaj namigov, kako lahko očistite svoje telo po prazničnih dneh. Prvo mesto med naravnimi čistili za telo ima limona.

Razstrupljanje telesa po silvestrskih pojedinah in prazničnem prenajedanju je skoraj nujen ukrep, če si želimo povrniti dobro počutje in zdravje. Za temeljito razstrupljanje telesa si lahko vzamete nekaj dni časa, vendar se pred dieto posvetujte z zdravnikom, ki vam bo svetoval, ali je takšna dieta primerna za vas.

Nikakor pa ni za učinkovito razstrupljanje nujen tako drastičen ukrep, kot je nekajdnevno stradanje. Že s preprostimi ukrepi se lahko v kratkem času znebite občutka napihnjenosti, polnosti in utrujenosti, ki ste si ga pridelali s prazničnimi jedmi. S čiščenjem boste pospešili prebavo, posledično tudi zmanjšali telesno težo, okrepili imunski sistem, odpravili glavobole in depresijo ter koži povrnili naravni lesk.

Citrusi

Citrusi so bogati z vitaminom C, ki je med najpomembnejšimi vitamini in najmočnejšimi antioksidanti, ki pomagajo, da lažje odplaknemo strupe iz telesa. Encimi v citrusih na prebavni sistem in jetra delujejo očiščevalno. Vsako jutro začnite dan z nesladkano limonado.

Sadje

Sadje je lahko prebavljivo in nam bo močno olajšalo razstrupljanje telesa. Pripravite si sveže iztisnjene sadne sokove.

Zeleni čaj

Z zelenim čajem močno pospešimo izločanje toksičnih snovi iz telesa. Zeleni čaj je zdravilen tudi zaradi antioksidantov, ki pospešujejo čiščenje jeter. Poleg zelenega čaja je priporočljivo pitje čaja iz kopriv, šipka, kamilic in bezga.

Jabolčni kis

Jabolčni kis je znano sredstvo za učinkovito razstrupljanje. V en kozarec vode prilijte dve žlički kisa in pijte vsak dan na tešče. Če napitku primešamo še olivno olje, bomo dobili pripravek, ki temeljito čisti jetra.

Zelena zelenjava

Zelena zelenjava vsebuje veliko vlaknin, ki pospešujejo prebavo, predvsem pa je koristna zaradi klorofila. Jejte vse, kar je zeleno.

Voda

Voda je najboljši čistilec telesa, saj odplakne vse odpadne snovi iz telesa in ga obnavlja. Za dober prečiščevalni učinek vsak dan nujno popijte vsaj dva litra vode.

Ne spreglejte