Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

hujšanje

Petek, 19. 4. 2013, 11.15

8 let

Najbolj priljubljene diete v zadnjem času

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred vami je pregled najbolj priljubljenih diet, za katere se odločajo ženske po svetu, ki si želijo shujšati. Čeprav so vse učinkovite, niso nujno tudi zdrave.

Dieta DASH Preprosta in po mnenju ameriških strokovnjakov organizmu najbolj prijazna dieta temelji predvsem na zelenjavi, sadju, proteinsko bogati in nizkokalorični hrani, s katero lahko v štirih tednih shujšate za eno konfekcijsko številko. Dieta je razdeljena v dve fazi, obljubljeni rezultat pa ni samo vitkejši pas, ampak tudi znižanje krvnega pritiska in holesterola ter manjše tveganje za razvoj sladkorne bolezni.

Dieta s SMOOTHIJI Za svojo razvpitost se ima dieta zahvaliti Jessici Simpson, ki je z njeno pomočjo zelo shujšala, sicer pa temelji na 15-dnevnem uživanju nizkokaloričnih smutijev. Po tem času se v prehrano spet vključijo druge sestavine, kot so piščanec, ribe in morski sadeži, polnozrnate testenine ... Ker obdobje, ko lahko pijemo samo smutije, spominja na post, večina strokovnjakov meni, da se je treba na dieto pripraviti.

Dieta brez GLUTENA Še ena dieta, ki so jo proslavile številne zvezdnice: Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow, Miley Cyrus ... Gre za način prehrane, ki ne dovoli uživanja glutena, rastlinskih beljakovin, ki ga najdemo v hrani, kot so kruh, testenine, pice, pecivo ... Dieta je priporočljiva za ljudi s celiakijo (preobčutljivostjo na gluten), vendar se zaradi zvezdniškega pridiha zanjo odločajo tudi tisti, ki si želijo samo shujšati, čeprav zdravniki opozarjajo tudi na njene slabe strani, kot je dovoljeno uživanje mastne hrane.

Alkalna ali bazična dieta Naše telo je alkalno (bazično), nekatere njegove funkcije pa proizvajajo kislino, kar v organizmu izziva stres, še posebej v prebavilih, ki se kaže kot utrujenost, prekomerna teža in nečista koža. Alkalna dieta deluje tako, da uravnoteži kisla in bazična živila ter v telesu vzpostavi pH ravnovesje, zato priporoča uživanje več sadja in zelenjave, ki vsebuje veliko vode (ohrovt, brokoli, zelje), več rib in manj mesa, uporabo olivnega olja ter pitje vode z limoninim sokom. Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston in Kirsten Dunst prisegajo na takšen režim prehranjevanja.

Dieta OMG Večina strokovnjakov se strinja, da gre za eno izmed bolj bizarnih diet, ki pa je vseeno obnorela svet. Dieto sestavlja šest korakov: preskakovanje zajtrka, hladna kopel zjutraj, pitje kave, gibanje, trije veliki obroki in nadzor vnosa ogljikovih hidratov. Morda se vse to ne sliši prav za dieto, a njen avtor Venice A. Fulton v svoji knjigi Six Weeks to OMG trdi, da je nastala kot plod znanstvenih raziskav in lastnih izkušenj pri delu s klienti, zato učinkuje. Kritiki pa mu nasprotujejo, da je dotična dieta zagotovo način, kako si uničiti zdravje.

Ne spreglejte