SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Knjigo v roke za bolj zdravo življenje

3

termometer

Branje naj bi bilo dobro proti stresu. Z nekaj prebranimi strani v postelji pa boste tudi lažje zaspali.

Branje ima tudi blagodejne učinke, saj pomaga pri spopadanju s stresom. Pomirja vsaj toliko kot poslušanje glasbe, če ne še bolj.

Branje za intelektualno formo Branje je dober trening spomina. Velja, da imajo tisti, ki veliko berejo, v zrelih letih boljši spomin od tistih, ki berejo redko.

Branje uspava Nekaj prebranih strani pred spanjem pripomore k temu, da lažje zaspimo. Svetloba na zaslonu ali telefonu daje možganom napačno informacijo, saj jim sporoča, da je čas, da se zbudijo. Zato je branje pred spanjem veliko boljša odločitev.

Branje povečuje empatijo Vživljanje v drugi, velikokrat fiktivni svet, ki se razvija skozi zgodbo v knjigi, pomaga pri razvijanju empatije, ta je za socializacijo zelo pomembna.

Branje blaži depresijo Branje pomaga tudi ljudem, ki se spopadajo z depresijo. Kot navaja Huffington Post, branje dviguje motivacijo.

Branje zmanjšuje tveganje za Alzheimerjevo bolezen Možgani se tako kot drugi organi v našem telesu starajo v skladu s tem, kako jih uporabljamo. Tako kot z vadbo krepimo srce in mišice, z branjem in zlaganjem sestavljank krepimo možgane, kar je pomembno tudi kot preventiva pred nekaterimi boleznimi, na primer Alzheimerjevo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin