Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zdravje

Nedelja, 12. 5. 2013, 9.40

8 let

Kje se pa vam na telesu nalaga maščoba?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Napačna prehrana, hormonsko neravnovesje, stres in druge strupene snovi so poleg genetike odločilni dejavniki, ki odločajo, kje na telesu se bo maščoba nabirala in kako bo vplivala na zdravje.

Maščoba na trebuhu Ste tudi vi eden tistih, ki ima obroč okoli pasu, tudi ko izgubi odvečno težo? Čas je, da se naučite obvladovati raven stresa, saj telo pod stresom izloča večje količine stresnega hormona kortizola, ki se nabira na trebuhu, kjer ima maščobno tkivo tudi več receptorjev kortizola kot drugje po telesu.

Rešitev: poiščite vadbo, ki na vas vpliva blagodejno in ne stresno, iz prehrane izločite izdelke iz bele moke in sladkorja, ki lahko telo zakisajo in v trebuhu ustvarijo občutek napihnjenosti, jejte več nemastnih proteinov, ki so v ribah, pustem piščancu, zeleni zelenjavi, pesi, avokadu, olivah.

Maščobne blazinice na hrbtu in okoli pazduh Te so sploh hitro opazne pri ženskah, ki nosijo modrček, izpod katerega pri lopaticah uhaja odvečna maščoba, čeprav imajo s tem težave tudi moški. Vzrok je lahko v ogljikovih hidratih, ki jih telo ne presnavlja dovolj kakovostno, zato najprej opustite žitarice in testenine iz predelane moke ter jih nadomestite s polnozrnatim rižem in žitaricami, prehrano pa obogatite z vlakninami. Priporočljive so vaje za hrbtne mišice.

Maščoba na nadlahteh Za to je lahko krivih več dejavnikov hkrati, od nepravilne prehrane in premalo gibanja do strupov iz okolja, pri katerih izstopa vpliv plastike (pitje vode iz plastične steklenice, kozarcev ...). "Zavese" na rokah bodo stvar preteklosti z vajami za triceps, za razstrupljanje pa se lahko odpravite v savno.

Maščoba okrog bokov Najverjetneje gre za pretiravanje z vnosom sladkorja, zato je prvi korak, ki lahko da vidne rezultate, ukinitev sladkarij. Ker pa je ta tip maščobe podoben tisti na trebuhu, je lahko vzrok tudi stres, zato poskrbite za več sproščanja. Nasploh uživajte več hrane, bogate z antioksidanti, pijte zeleni in beli čaj, ki spodbujata presnovo.

Maščoba na stegnih Raven trebuh, ozek pas in močna stegna so lahko postava, ki jo je zakrivila genetika, a ne obupujte. Veliko bolj zdravo je, če se maščoba nabira na stegnih kot okoli pasu, poleg tega pa je postava v obliki hruške pri moških zelo priljubljena. Da bo lepo oblikovana, delajte vaje za spodnji del telesa, ki bodo pospešile porabo kalorij, izogibajte se izdelkov iz soje.

Ne spreglejte