SiolNET. Trendi Zdravje
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

90-dnevni izziv: šest vaj za popolno telesno preobrazbo (video)

1

termometer

Miha Geršič je pripravil 90-dnevni izziv, s katerim bomo do poletja izoblikovali svoja telesa in osvojili bolj zdrav življenjski slog.

Za telesno preobrazbo je ključna kombinacija zmerne prehrane in telesne vadbe. Naš vodnik do popolne postave Miha Geršič je ob vstopu v novo leto pripravil izziv, ki bo trajal tri mesece. Vsak teden bo predstavil nov sklop vaj in nasvetov, s pomočjo katerih bomo do poletja fit.

V tokratni objavi Miha predstavlja trening, ki ga lahko dodate svoji najljubši športni aktivnosti (teku, hoji, hoji v hrib, plavanju, smučanju …). Pri predstavljenih vajah je najpomembneje, da izvedemo predpisano število ponovitev, ne glede na to, koliko časa za to porabimo.

POČEP Za krepitev spodnjega dela telesa začnemo s klasičnimi počepi. Pri tem smo pozorni, da so stopala v širini ramen, da se s koleni v vodoravni smeri ne pomaknemo čez prste na nogah in da imamo mišice nog ves čas čvrsto napete. Miha svetuje še, da pri iztegu kolen ne iztegnemo popolnoma.

NIZKI SKIPPING Druga vaja bo pospešila naš utrip in poskrbela, da bo trening postal še bolj zanimiv. Nizki skipping je vaja, pri kateri moramo čim hitreje izmenično dvigati stopala. Med vajo naj bo trup poravnan in trebušne mišice čvrsto napete.

IZTEG TRUPA Da bomo okrepili tudi mišice na zadnjem delu telesa, bo poskrbela tretja vaja. Vajo izvedemo tako, da se uležem na trebuh, roke položimo ob telo in se s s prsti na nogah upremo ob podlago. Iz začetnega položaja nato dvignemo zgornji del trupa, kolikor nam dopušča gibljivost, in se potem spustimo nazaj proti podlagi.

IZMENIČNI ODRIVI Četrta vaja tokratnega izziva bo verjetno za večino najtežja. Z nogama se izmenično odrivamo v vodoravnem položaju. Pozorni moramo biti, da imamo ves čas čvrsto napete trebušne mišice, pogled pa usmerimo predse.

SKLECE Vaja številka pet bo poskrbela za lepo oblikovane mišice ramenskega obroča tako pri dekletih kot pri fantih. Kot med rokami in trupom mora biti približno 90 stopinj, spuščamo pa se nadzorovano, da se ne poškodujemo. Če je vaja sprva za nas pretežka, naj bodo opora kolena, preostalo gibanje pa se ne spremeni.

POSKOKI S KOLEBNICO S šesto vajo bomo preizkusili svojo odločnost. Poskoki s kolebnico so pika na i tokratnemu izzivu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin