Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2024,
18.10

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

nagrada EuroMillions številke žreb loterija

Četrtek, 22. 2. 2024, 18.10

2 meseca

Med praznovanjem okrogle obletnice na Kanarskih otokih zadela večmilijonski jackpot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
EuroMillions | Zakonca Nuttall sta zadela jackpot, ki jima bo najverjetneje korenito spremenil življenje po upokojitvi. | Foto Reuters

Zakonca Nuttall sta zadela jackpot, ki jima bo najverjetneje korenito spremenil življenje po upokojitvi.

Foto: Reuters

Nedavno so v Veliki Britaniji razkrili dobitnike jackpota nacionalne loterije EuroMillions. Več kot 71 milijonov evrov (61 milijonov funtov) sta zadela britanska zakonca, ki sta potrditev svojega listka dobila na Fuerteventuri na Kanarskih otokih, kjer sta ravno praznovala svojo 30. obletnico poroke.

Pred dnevi so na dogodku v Mittonu v Lancashiru razkrili par, ki je v žrebanju 30. januarja osvojil glavni dobitek v vrednosti več kot 71 milijonov evrov (več kot 61,7 milijonov funtov). Celotno nagrado v skupni vrednosti 143,6 milijonov evra (123 milijonov funtov) pa ni prejel le en zmagovalec, saj je bil drugi zmagovalni listek kupljen v Španiji.

54-letna zakonca Richard in Debbie Nuttall iz Colna v Lancashiru sta na dopustu na Kanarskih otokih izvedela, da sta zadela večmilijonski jackpot.

Sprva mislila, da sta zadela le okoli tri evre

Sprva sta zakonca mislila, da sta zadela le okoli tri evre (2,60 funta), dokler nista na koncu dneva ugotovila, da sta zadela znesek, ki bi jima lahko korenito spremenil življenje, poroča britanski Mirror.

"Bil je drugi dan najinih počitnic in vstal sem zgodaj, da bi dokončal delo. Opazil sem e-poštno sporočilo Nacionalne loterije, v katerem je pisalo, da mi pošiljajo 'razburljive novice o listku'. Zato sem preveril svoj račun državne loterije in videl, da se je stanje povečalo in da sva zadela 2,6 funta. Pošteno. Zaprl sem prenosni računalnik, zajtrkoval, nato pa sva se odpravila in se cel dan vozila po otoku. Uživala sva v razgledu na morje, modrem nebu in jadranju na deski, preden sva se odpravila nazaj," je povedal Richard.

Ko sta dobila signal in potrditev, sta bila popolnoma osupla

Kasneje je popoldne prispelo novo sporočilo in Richardu se je zdelo čudno, da bi mu pošiljali dve sporočili z nacionalne loterije. Ko se je znova prijavil v svoj račun, je bila na njem zapisana neverjetna vsota denarja. "Bila sva popolnoma osupla in pisalo je, da sva osvojila več kot 61 milijonov funtov!" je še dodal novopečeni multimilijonar. Kot je dodal, z ženo nista mogla verjeti, da gre za resnično številko in poleg tega pomislila tudi na prevaro.

Za pomoč sta prosila tudi hčerke v Veliki Britaniji, nato pa stvari vzela v svoje roke. Vozila sta se po Kanarskih otokih in mrzlično iskala mobilni signal, da bi lahko potrdila, da imata enega od dveh zmagovalnih listkov. Da sta prav onadva ena izmed dobitnikov velike vsote, sta izvedela potem, ko sta našla signal in se z vozilom ustavila.

Kako nameravata zakonca porabiti denar?

Ko jima je končno uspelo prejeti potrditev, da sta osvojila noro nagrado, sta v izposojenem avtomobilu na španskem otoku skakala od veselja. Le po nekaj dneh sta se odpravila nazaj domov in že načrtovala, kako bosta zapravila milijone. V načrtu imata novo družinsko hišo v domačem Lancashirju in počitniško hišo na Portugalskem – ter še več časa za Debbiejino vrtnarjenje in igranje golfa za Richarda, poroča Mirror.

Oba se že veselita upokojitve, Debbie je svojo že podala, Richard pa bo kot računovodja delal še do zaključka davčnega leta.

"To je prvi dobitek jackpota EuroMillions v Združenem kraljestvu leta 2024, ki sledi neverjetnemu letu 2023, v katerem je bilo osvojenih šest jackpotov EuroMillions Združenega kraljestva, vključno z zmago v višini 111,7 milijona funtov, ki jo je junija zadel anonimni imetnik," je še v začetku meseca dejal Andy Carter, višji svetovalec za zmagovalce pri Nacionalni loteriji in dodal, da bodo novega dobitnika vodili pri celotnem procesu in pomagali, da začne uživati ​​v zmagi, ki mu je resnično spremenila življenje.

Sanphet Prasat Palace, Bangkok, Tajska
Novice Za njim izdali tiralico, on pa se z eksotičnih lokacij Interpolu posmehuje na Facebooku #foto
lepotna operacija, botoks
Trendi Za lepotne operacije zapravil več kot sto tisoč evrov in pri tem skoraj umrl
Tom Cruise
Trendi Potem ko je spoznal njene otroke, je pustil nekdanjo ženo ruskega tajkuna

 

Ne spreglejte