Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 5. 2015,
11.09

Osveženo pred

2 meseca

Siol.net

Natisni članek

advertorial obnova Lidl Slovenija letovišče Ustvarimo boljši svet

Petek, 29. 5. 2015, 11.09

2 meseca

V letovišču Pacug so skupaj ustvarili lepši svet za otroke

Siol.net

Tudi v letošnji sezoni bo letovišče v Pacugu dobilo lepšo podobo. Že drugo letos zapored so k temu pripomogli zaposleni v podjetju Lidl Slovenija, ki so obnovili najstarejšo hišo v naselju.

Letovišče v Pacugu je dobilo novo podobo. S pomočjo številnih prostovoljcev, ki vsako pomlad priskočijo na pomoč, bodo otroci tudi letos doživeli nepozabne počitnice, ki jim bodo ostale v spominu do konca življenja.

Rokave so že drugo leto zapored zavihali zaposleni v podjetju Lidl Slovenija, ki si v okviru svojega projekta Ustvarimo boljši svet prizadevajo za lepši in boljši vsakdan tistih, ki potrebujejo pomoč.

"Lidlovke in Lidlovci smo dokazali, da se s skupnimi močmi resnično da ustvarjati boljši svet. Da nas niti dež in slabo vreme ne ustavita, je potrdilo kar 40 prostovoljcev, ki smo v otroškem letovišču Pacug poprijeli za čopiče ter pomagali prenoviti dotrajane sobe, polkna in fasado v najstarejši hišici," so nam povedali v podjetju Lidl Slovenija, kjer so ponosni na to, da bodo otroci lahko imeli še lepše počitnice v tem srčnem obmorskem kraju.

Začetek otroškega letovišča Pacug, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič -Rudnik, sega v leto 1964. V 50. letih so se v majhnem zalivčku med Fieso in Strunjanom zapisale številne zgodbe otroške radosti in brezskrbnega preživljanja počitnic. Letovišče je v tem času gostilo več kot 90.400 otrok in mladostnikov.

Najstarejša hiša je iz ure v uro dobivala lepšo podobo. | Foto: Najstarejša hiša je iz ure v uro dobivala lepšo podobo.

Vsako leto nekaj novega

Številni prostovoljci tako iz Zveze prijateljev mladine Slovenija kot tudi drugi dobrotniki in obrtniki vsako leto pomembno prispevajo k obnovi letovišča, v katerem se vrti že neverjetnih 50 let otroških spominov. Lani smo bili zraven tudi mi ter pridne in marljive delavce obiskali v eni izmed akcij.

 | Foto:

Letovišče živi s pomočjo prostovoljcev vse poletje. Številni svoj dopust izkoristijo za to, da se pridružijo skupinam med letovanjem in tako otrokom pričarajo nepozabne počitnice.

V Lidlu Slovenija so svoj prosti čas darovali že lani ter s pomočjo lokalnih obrtnikov in 6Pack Čukurja obnovili zelo dotrajane sanitarije letovišča ob plaži.

Dela na letovišču je vedno dovolj. Vsi tisti, ki bi radi pomagali, se javite zvezi prijateljev prek elektronskega naslova info@zpmvic.si.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte