Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
14.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

dokumentarna serija dokumentarec zgodovina Viasat History TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 14.00

4 leta, 6 mesecev

Marec na Viasat History

Razkritje Venere in Hitlerjevih povojnih načrtov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Marec na Viasat History

Ljubiteljice in ljubitelji zgodovine preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste marca lahko ogledali na kanalu Viasat History.



Razkrita Venera (Venus Uncovered)
V torek, 6. marca, ob 20. uri. │ Št. epizod: 1 x 60 min

Leta 1914 je sufražetka Mary Richardson vstopila v londonsko Narodno galerijo, iz rokava izvlekla mesarski nož in besno udarila po hrbtu prelepe gole boginje, Velazquezove slavne Venere pred ogledalom. Toda čemu?

Profesorica Bettany Hughes se bo podala na raziskovalno potovanje po Sredozemlju in Bližnjem vzhodu, da bi razkrila resnico o Veneri in njenih prednikih ter dokazala, da je ta mitološki lik več kot le izgovor za predajanje čutni goloti in romancam.

Razkrita Venera je neverjetna zgodba o eni najvplivnejših sil starega veka. S pomočjo starodavne umetnosti, pomenljive mitologije, arheoloških razkritij in filozofskih raziskav bo Bettany razkrila, kako ta nesmrtna boginja shaja v 21. stoletju in kaj nas lahko njena zgodba nauči o človeških prioritetah.

Skozi predstavitev Venere nam bo Bettany pokazala, zakaj bi morali še danes upoštevati sporočilo te prvotne spremljevalke človeka in zakaj ne bi smeli podcenjevati njene moči.

Hitlerjev svet: povojni načrt (Hitler's World: The Post-War Plan)

Foto: Like A Shot | Foto: Foto: Like A Shot

Ob ponedeljkih, od 19. marca, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 6 x 60 min

Do leta 1942 je bilo povsem mogoče, pravzaprav celo verjetno, da bo Nemčija dobila drugo svetovno vojno. Hitlerjeve armade so vkorakale globoko v celinsko Evropo ter Sovjetsko zvezo in kazalo je, da se bo civilizirani svet kmalu srečal z novim svetovnim redom, v katerem gospodarijo nacisti.

Za Hitlerja in njegove privržence svetovna nadvlada ni bila le nekakšna divja fantazija. To so nameravali uresničiti, zanjo pa so izdelali tudi podrobne načrte, ki niso določali le podobe novega rajha, temveč tudi njegovo delovanje in vladanje.

Kako naj bi prebivalci potovali naokrog, kako in komu naj bi plačevali za storitve ter kako in kje naj bi dopustovali? To niso bile megalomanske sanje, temveč konkretni, resni in povsem resnični načrti, ki bi, če bi se izpolnili, v celoti spremenili potek svetovne zgodovine.

Reformacija: evropska svetovna vojna (Europe's Holy War)

Foto: Fremantle | Foto: Foto: Fremantle

V petek, 30. marca, ob 19. uri. │ Št. epizod: 1 x 60 min

Pred 500 leti je revolucionarni duhovnik za vedno spremenil krščansko vero in pot evropske civilizacije. Ko se je uprl vsemogočni Rimskokatoliški cerkvi, je tvegal življenje, akademski ugled in obsodbo zaradi verskih prepričanj, zahodni svet pa odtlej nikoli več ni bil isti.

Ob 500. obletnici reformacije bomo videli zgodbo o Martinu Lutru, vizionarskem reformatorju in eni od najpomembnejših verskih osebnosti v zgodovini. Luter je spremenil prepričanje družbe v času, ko je imela Cerkev glavno besedo v vseh političnih razpravah in pri oblikovanju javnega mnenja.

Zgodovinar David Starkey bo spremljal Lutra od njegovega izobčenja in slovitega govora o lažni in pravi Cerkvi do objave zloglasnih 95 tez na vratih Grajske cerkve v Wittenbergu.



Kanal Viasat History se na televiziji Telekoma Slovenije nahaja na programskem mestu 106.*

Kanal je vključen v programsko opcijo MEGA HD in omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored kanala Viasat History.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte