SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Mamma Mia! Spet začenja se (Mamma Mia! Here We Go Again)

0,21

termometer

Mamma Mia! Spet začenja se
Mamma Mia! Here We Go Again © 2018 Universal Pictures. All Rights Reserved.

V nadaljevanju velike uspešnice iz leta 2008 bomo ob glasbi skupine ABBA spoznali, kako so se med glavnimi liki spletle prijateljske in ljubezenske vezi. Te so znova odigrali člani igralske zasedbe izvirnika, v nadaljevanju pa so se jim pridružili še nekateri novi zvezdniški obrazi.

ZDA, Velika Britanija │ 2018 │ 108 min. │ Glasbena romantična komedija

R: Ol Parker│ I: Amanda Seyfried, Meryl Streep, Lily James, Pierce Brosnan

Ocena IMDb: 6,9/10│ Rotten Tomatoes: 81 % │ Uporabniki Googla: 90 %

V videoteki DKino si lahko ogledate tudi izvirno Mamma Mio iz leta 2008!

Pet let po dogodkih iz prvega filma se Sophie pripravlja na veliko ponovno odprtje hotela Bella Donna, hkrati pa spoznava zgodbo iz leta 1979, ko je njena mati prispela na otok Kalokairi.

LGBT-filmi Trendi Vabljeni v barvit svet mavričnega filma #foto #video

Ta razkrije, kako je mlada Donna spoznala tri morebitne očete svoje bodoče hčere, Sophie pa se med premišljevanjem o materini preteklosti zave, da je bolj podobna svoji materi, kot je sprva mislila.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"To je tiste vrste film, ki se počuti in ki zveni tako, kot bi to moralo veljati za poletni oddih – peneče, živahno, z nizkimi vložki in z glasbo skupine ABBA." Lindsey Bahr, Associated Press

Lily James Trendi Tako se zvezdniki filma Mamma Mia navdušujejo nad Visom #foto

"Redko nadaljevanje, ki je tako nepričakovano očarljivo, da učinkuje manj kot predelava in bolj kot glasbena reklamacija." Justin Chang, Los Angeles Times

Napovednik filma Mamma Mia! Spet začenja se:

Zanimivosti:

  • Film je med prvim koncem tedna predvajanja v severnoameriških kinematografih zaslužil več kot katerikoli drug film v karierah Meryl Streep, Amande Seyfried in Cher, skoraj 35 milijonov ameriških dolarjev, končni izkupiček filma v svetovnih kinematografih pa znaša dobrih 393 milijonov dolarjev.
  • V nadaljevanju slišimo uspešnice švedske zasedbe ABBA, ki jih ustvarjalci v prejšnjem filmu niso uporabili, pa tudi nekatere pesmi, ki so krojile zgodbo izvirnika.
  • Mamma Mia! Spet začenja se Film so snemali na hrvaškem otoku Vis. Snemanje se je začelo avgusta 2017, končalo pa decembra.
  • Čeprav je Cher samo tri leta starejša od svoje igralske kolegice Meryl Streep, je v drugem delu odigrala njeno mamo.
  • Ustvarjalci izvirnika so Cher ponudili že vlogo Donnine prijateljice Tanye, a jih je pevka zavrnila, omenjeni lik pa je v obeh filmih upodobila Christine Baranski.
  • Lily James (mlada Donna) se je med snemanjem tako močno zaletela v stojalo od luči, da si je zlomila nožni prst. Sekvenco Waterloo je igralka posnela z zlomljenim prstom, med snemanjem nekaterih drugih prizorov pa je zaradi vraščenega nohta šepala.
  • Režiserko izvirnika Phyllido Lloyd je na režijskem stolčku zamenjal scenarist romantične komedije Eksotični hotel Marigold (2011) in režiser najstniške drame Preden umrem (2012) Ol Parker. (Oba omenjena filma si lahko ogledate v videoteki DKino.)
otok Vis Trendi Se je zaradi Mamma Mie že začel naval turistov na Vis?

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Noro bogati Azijci Trendi Noro bogati Azijci (Crazy Rich Asians) Z ljubeznijo, Simon Trendi Z ljubeznijo, Simon (Love, Simon) Prava nota 3 (Pitch Perfect 3) Trendi Prava nota 3 (Pitch Perfect 3)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin