Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 8. 2018,
10.15

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

narava živali dokumentarna serija Viasat Nature TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 27. 8. 2018, 10.15

4 leta, 6 mesecev

September na Viasat Nature

Kdo skrbi za osirotele kenguruje? #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
September na Viasat Nature | Dokumentarna serija Kenguru Dundee je polna prisrčnih, presenetljivih, srce parajočih in navdihujočih zgodb o posameznih kengurujih. | Foto BBC Studios

Dokumentarna serija Kenguru Dundee je polna prisrčnih, presenetljivih, srce parajočih in navdihujočih zgodb o posameznih kengurujih.

Foto: BBC Studios

Televizijski program Viasat Nature vam prinaša najboljše oddaje o divjini ter navdihujočih osebnih stikih med ljudmi in živalmi. Preverite, katere nove vsebine si boste na njem lahko ogledali septembra.

TV-priporočila: Govoreče živali – 1. del
Trendi Kaj nam pripovedujejo živali? – 1. del #foto #video
Pod isto streho s plenilcem (Predator Pets)

Premierno od ponedeljka, 10. septembra, ob 20. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 13 x 60 min. │ Foto: Cineflix | Foto: Premierno od ponedeljka, 10. septembra, ob 20. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 13 x 60 min. │ Foto: Cineflix

Medtem ko jih večina vidi kot skrajneže, si na tisoče ljudi po svetu lasti plenilce kot hišne ljubljenčke. Vzemite pod drobnogled katerokoli večje mesto in kmalu boste naleteli na žival, ki ne spada v tamkajšnje okolje.

Od aligatorjev do kač in volkov, medvedov, bizonov, šimpanzov in drugih živali, ti nenavadni in smrtonosni hišni ljubljenčki ponujajo adrenalinsko doživetje, kakršnega preprosto ne morete izkusiti s pudljem! In prav dejavnik nevarnosti predstavlja največjo privlačnost.

Serija Pod isto streho s plenilcem na podlagi intervjujev z lastniki, sosedi, veterinarji, živalskimi oskrbniki, mestnimi uradniki in varuhi zakona raziskuje, ali smo prestopili mejo zdravega razuma, ko smo sprejeli te divje živali v svoje domove.

Kaj nam pripovedujejo živali? – 2. del
Trendi Kaj nam pripovedujejo živali? – 2. del #foto #video
Divja Brazilija (Wild Brazil)

Premierno od nedelje, 9. septembra, ob 16. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min. │ Foto: BBC Sudios

 | Foto: Premierno od nedelje, 9. septembra, ob 16. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min. │ Foto: BBC Sudios

Brazilija je divje srce Južne Amerike, saj predstavlja dom večjemu številu živalskih vrst, kot jih živi v katerikoli drugi državi na svetu. Hkrati je to dežela skrajnosti, na katere se morajo živali prilagoditi za preživetje.

Ta serija spremlja življenja izjemne skupine živali v različnih časovnih obdobjih – od velikih poplav deževne sezone do uničujočih požarov sušnega obdobja – in na malih zaslonih pričara najbolj ikonične živalske vrste iz Brazilije na povsem svež in razburljiv način.

Nevarno morje
Trendi Pozor, nevarno morje! #foto #video
Operacija Ledena gora (Operation Iceberg)

Premierno od nedelje, 30. septembra, ob 16. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 2 x 60 min. │ Foto: BBC Sudios

 | Foto: Premierno od nedelje, 30. septembra, ob 16. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 2 x 60 min. │ Foto: BBC Sudios

Na tej prelomni odpravi se skupina vodilnih znanstvenikov bojuje s časom, da bi razkrila neznani svet ledenih gora. Ti ledeni velikani morja spadajo med najbolj osupljive naravne pojave in so morda celo ključni za razumevanje taljenja ledenih plošč.

Do zdaj ni še nobena odprava tako podrobno preučila rojstva in smrti teh ledenih gora. Ekipa bo spremljala ledeno goro vse od njenega nastanka znotraj večjega ledenika do poznejšega odloma in epskega potovanja proti odprtemu morju.

Serija raziskuje skrivnosti ledu, od oblikovanja ledenih gora do živalskih vrst, ki jim ledene gore dajejo dom. Bo ekipi uspelo najti odgovore, še preden se ledena gora prevrne ali razpade na tisoče kosov?

HBO GO na televiziji Telekoma Slovenije
Trendi HBO GO – najboljše serije in filmi vedno in povsod, tudi ko ste na dopustu #video
Kenguru Dundee (Kangaroo Dundee)

Premierno od ponedeljka, 17. septembra, ob 15. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 6 x 30 min. │ Foto: BBC Studios

 | Foto: Premierno od ponedeljka, 17. septembra, ob 15. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 6 x 30 min. │ Foto: BBC Studios

Značilen prizor na 2700 kilometrov dolgi avtocesti Stuart Highway, ki vodi skozi osrčje avstralske puščave: mrtva kengurujka na cestišču, njen mladiček pa še vedno skrit v njeni vreči.

Nekdo je trdno odločen pomagati tem majhnim sirotam. Brolga je dva metra visok avstralski pustolovec z zlatim srcem in zavetiščem za kenguruje. Serija spremlja Brolgo in njegovo ekipo pomočnikov, ki pomagajo malim kengurujem, da se postavijo na noge, da bi jih pozneje lahko izpustili nazaj v divjino.

Serija Kenguru Dundee je polna prisrčnih, presenetljivih, srce parajočih in navdihujočih zgodb o posameznih kengurujih, hkrati pa ponuja izjemno redek vpogled v nenavadno biologijo in zanimivo družinsko življenje ene od najbolj karizmatičnih in nenavadnih živalskih vrst na Zemlji.

Slovenski filmi v videoteki DKino
Trendi Slovenski filmi v videoteki DKino #foto #video

Program Viasat Nature je na televiziji Telekoma Slovenije na pr. mestu 129.*

Program je vključen v programske opcije MINI, STANDARD in MEGA HD ter omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Viasat Nature.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte