Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 12. 2017,
14.44

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Pixar Disney družinski film DKino Telekom Slovenije animirani film animirani filmi risanka priporočila HBO Pickbox TV Telekoma Slovenije

Petek, 8. 12. 2017, 14.44

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Animirani filmi, ki ne podcenjujejo vaših otrok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
TV-priporočila: Animirani filmi

V tokratnih TV-priporočilih smo se poklonili mednarodnemu festivalu animiranega filma Animateka in na malih zaslonih poiskali deset animiranih biserov, ki bodo zabavali vso družino, v izboru pa sta se znašla tudi dva animirana celovečerca, ki nagovarjata odrasle in nista primerna za najmlajše gledalce.


Preberite še: Pričarajte si popoln december s popolno televizijo


Reševanje malega Nema (Finding Nemo, 2003)

TV-priporočila: Animirani filmi | Foto:

Z oskarjem za najboljši animirani celovečerec nagrajena Pixarjeva uspešnica pripoveduje zgodbo o samčku klovnske ribice, ki v družbi pozabljive prijateljice preplava ocean, da bi rešil svojega izgubljenega sina.

Peti Pixarjev celovečerec je med izvirnim predvajanjem v svetovnih kinematografih zaslužil 767,9 milijona evrov in s tem postal najbolj donosen animirani celovečerec do tedaj in drugi najbolj donosen film leta 2003 za Gospodarjem prstanov: Kraljevo vrnitvijo.

V torek, 5. 12., ob 12.30 in v nedeljo, 10. 12., ob 6. uri na HBO.*
Film je na voljo tudi v videoteki Pickbox ter na HBO On Demand in HBO GO.

Levji kralj (The Lion King, 1994)

Zgodba Disneyjeve uspešnice si izposoja pripovedne elemente in motive iz Shakespearovih dram, klasične mitologije in afriških ljudskih pripovedk ter spremlja težavno odraščanje levjega mladiča, ki se zoperstavi svojemu častihlepnemu stricu in zasede kraljevi prestol.

Najdonosnejši klasično animirani celovečerec v zgodovini je prejel dva oskarja – Elton John in Tim Rice sta ga prejela za pesem Can You Feel the Love Tonight, Hans Zimmer pa je domov odnesel kipec za najboljšo izvirno filmsko glasbo.

V nedeljo, 3. 12., ob 14. uri na Diva.*

TV-priporočila: Animirani filmi | Foto:

Za vso družino primerna animirana komična pustolovščina s priljubljenimi "legicami", ki je navdušila kritike in v kinodvoranah zaslužila več kot 450 milijonov ameriških dolarjev.

Skladba iz filma Everything is Awesome Shawna Pattersona se je potegovala za oskarja za najboljšo izvirno filmsko pesem, film pa je bil nominiran tudi za zlati globus za najboljši animirani celovečerec.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Lutkovni animirani film o devetletnem dečku, ki se po mamini smrti znajde v sirotišnici, kjer spozna pomen zaupanja in prave ljubezni. Nominiranec za oskarja in zlati globus ter nagrajenec evropske filmske akademije za najboljši animirani celovečerec.

Film je sinhroniziran v slovenščino in primeren za otroke, stare osem let in več.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Medvedek Pu (Winnie the Pooh, 2011)

TV-priporočila: Animirani filmi | Foto:

Prva Pujeva celovečerna pustolovščina spremlja filozofskega medvedka ter njegove prijatelje Tigra, Zajca, Pujska, Sovo, Kango, Ruja ter Oslička, ki se lotijo "reševanja" dečka Christopherja Robina iz rok navideznega ugrabitelja.

Za medvedka, ki se je namenil le poiskati nekaj medu, bo to zelo naporen dan.

Film je na voljo v videoteki Pickbox ter na HBO On Demand in HBO GO.

Wall-E (2008)

Režiser Reševanja malega Nema Andrew Stanton nas v Pixarjevem devetem celovečercu popelje 700 let v prihodnost, ko je človeštvo zaradi prevelike onesnaženosti zapustilo Zemljo, za sabo pa so pustili čistilnega robota Wall-E-ja.

Zvedavi malček se počuti zelo osamljeno, to pa se spremeni, ko na Zemljo prispe skrivnostna robotka EVE, ki Wall-E-ja popelje na fantastično avanturo.

Film je bil nominiran za šest oskarjev – med drugim tudi za najboljši izvirni scenarij –, prejel pa ga je v kategoriji najboljšega animiranega celovečerca.

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Kung Fu Panda 3 (2016)

TV-priporočila: Animirani filmi | Foto:

V tretjem delu ene najuspešnejših animiranih franšiz v zgodovini se nepričakovano pojavi dolgo izgubljeni Pojev oče. Oče in sin se odpravita do skrivnega domovanja pand, kjer morata prepričati druge kosmatince, da skopijo skupaj, če želijo premagati najmogočnejšega zlikovca do zdaj.

Čeprav film v nasprotju s svojima predhodnikoma ni bil nominiran za oskarja, so kritiki tudi tretji del skoraj soglasno pohvalili, izjemno toplo pa so ga sprejeli tudi gledalci.

V petek, 8. 12., ob 9.05 na HBO.* │ Film je na voljo tudi na HBO GO.

Presunljiva, poetična alegorija Michaëla Dudoka de Wita o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni. Nominacija za oskarja za najboljši animirani celovečerec in posebna omemba žirije v canskem sklopu Posebni pogled.

Brezdialoški film, ki prepleta ročno risano in digitalno animacijsko tehniko, je prva mednarodna koprodukcija japonskega studia Ghibli.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Coraline (2009)

TV-priporočila: Animirani filmi | Foto:

Lutkovni animirani film studia Laika, ki ga je avtor Predbožične more Henry Selick priredil po istoimenskem otroškem romanu Neila Gaimana, pripoveduje zgodbo o deklici, ki odkrije skrivna vrata v vzporedni idealiziran svet.

Toda obisk se sprevrže v nevarno igro in Coraline mora zbrati ves pogum, da ubeži krempljem Druge mame, ki jo želi na vsak način obdržati pri sebi.

V soboto, 9. 12., ob 6. uri na HBO.* │ Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Bambi (1942)

TV-izbor animiranih celovečercev ne bi bil popoln, če ne bi vanj vključili vsaj ene Disneyjeve klasike. Animirana pripoved spremlja "gozdnega princa" Bambija. Nagajiv jelenji mladiček se med odraščanjem spoprijatelji z drugimi živalmi, uči se veščin preživetja in nazadnje najde tudi ljubezen.

Vendar nekega dne v gozd pridejo lovci …

V soboto, 2. 12., ob 8.40 na HBO 2 in v torek, 12. 12., ob 7.35 na HBO.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Na koncu vam predstavljamo še dva animirana celovečerca, ki nista primerna za najmlajše otroke.

Prvi je v ZDA prejel oznako PG-13 (mlajšim od 13 let se ogled priporoča v spremstvu odraslih skrbnikov), drugi pa oznako R, kar pomeni, da so si mlajši od 17 let film lahko ogledali samo v spremstvu odraslega skrbnika. Da ne bo pomote: mladoletnim ogled filma Upor klobasic odsvetujemo tudi v tem primeru.


9 (2009)

TV-priporočila: Animirani filmi | Foto:

Animirana pustolovščina Shana Ackerja se dogaja v postcivilizacijskem svetu, ki ga je uničila vojna med stroji in ljudmi, glavni junak zgodbe pa je ročno zašita lutka, ki spozna, da poseduje ključ za rešitev človeške vrste.

Film, ki temelji na režiserjevem kratkem, za oskarja nominiranem filmu, sta producirala Tim Burton in Timur Bekamambetov, likom pa so glasove posodili Elijah Wood, Jennifer Connelly, Crispin Glover, John C. Reilly, Martin Landau in Christopher Plummer.

V sredo, 6. 12., ob 22.30 na TV SLO 2.*

Upor klobasic (Sausage Party, 2016)

Animirana komedija za odrasle o klobasici z glasom Setha Rogena, ki se skupaj z drugimi prehranskimi izdelki poda na pot odkrivanja resnice o njihovem smislu in obstoju.

Na koncu verjetno ne bo odveč, če starše še enkrat opozorimo, da najdonosnejši animirani celovečerec s cenzorsko oznako R v zgodovini NI sinhroniziran v slovenščino in NI primeren za otroke!

V petek, 8. 12., ob 9.05 na HBO.* │ Film je na voljo tudi na HBO GO.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Videoteka Pickbox 242  
TV SLO 2 2 DA
Diva 233 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte