Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2023,
10.49

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

2

Natisni članek

Jay-Z nepremičnine Beyonce

Ponedeljek, 22. 5. 2023, 10.49

11 mesecev

Zvezdniški par za novo domovanje odštel skoraj 200 milijonov evrov #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

2

Jay-z, Beyonce | Skupna neto vrednost premoženja 41-letne ameriške popzvezdnice Beyonce in njenega moža, 53-letnega raperja Jay-Z, naj bi bila ocenjena na 2,5 milijarde ameriških dolarjev (2,31 milijarde evrov). | Foto Profimedia

Skupna neto vrednost premoženja 41-letne ameriške popzvezdnice Beyonce in njenega moža, 53-letnega raperja Jay-Z, naj bi bila ocenjena na 2,5 milijarde ameriških dolarjev (2,31 milijarde evrov).

Foto: Profimedia

Raper Jay-Z je s partnerico in pevko Beyonce v Malibuju v Kaliforniji kupil novo domovanje, za katerega sta odštela kar 200 milijonov dolarjev (185 milijonov evrov). Gre za najvišji znesek, ki ga je do zdaj v Kaliforniji kakšen zasebni kupec odštel za nepremičnino.

Nepremičnina, katere nova lastnika sta Jay-Z in Beyonce, po poročanju spletnega tabloida TMZ velja za arhitekturni dragulj. Zasnoval jo je ​​japonski arhitekturni mojster Tadao Ando. Ta je v Malibuju ustvaril tudi 57 milijonov vredno hišo Kanyeja Westa, ki jo je raper dobil po ločitvi s Kim Kardashian.

Domovanje se razteza na več kot 2.500 kvadratnih metrih površine. | Foto: Profimedia Domovanje se razteza na več kot 2.500 kvadratnih metrih površine. Foto: Profimedia

Skupna neto vrednost premoženja Jay-Z in Beyonce je ocenjena na 2,5 milijarde ameriških dolarjev (2,31 milijarde evrov).

Jay-z, Beyonce nepremičnina | Foto: Profimedia Foto: Profimedia

 

Zvezdnika nepremičnino kupila po nižji ceni

Nepremičnino, ki meri 2.787 kvadratnih metrov, je zgradil in imel v lasti William Bell, eden največjih zbirateljev umetnin na svetu, ki naj bi imel v času, ko je tam domoval, kar milijardo dolarjev vredno umetniško zbirko. Bell je hišo gradil skoraj 15 let, zvezdnika pa sta nepremičnino kupila po nižji ceni, saj je prvotna cena nepremičnine znašala kar 295 milijonov dolarjev (272 milijonov evrov).

Gre za drugi večji nakup zvezdniškega para na območju Los Angelesa. Poleg omenjene nepremičnine sta leta 2017 kupila dvorec v Bel-Airu za 88 milijonov dolarjev in vanj vložila več milijonov, tako da danes njegovo vrednost ocenjujejo na več kot sto milijonov dolarjev (92,5 milijonov evrov). Nepremičnino na Bel-Airu naj bi družina zaradi bližine šole otrok in prijateljev zvezdnika za zdaj obdržala, preden naj bi se družina za stalno preselila v večjo nepremičnino v Malibuju.

Jay-z, Beyonce nepremičnina | Foto: Profimedia Foto: Profimedia

 

Gre za drugi najdražji nakup nepremičnine v ZDA

Nepremičnina, ki se razteza vzdolž Tihega oceana v Malibuju, je tako v tekmi za najdražjo nepremičnino v Kaliforniji podrla rekord soustanovitelja podjetja Netscape Marca Andreessena, ki je leta 2021 za svoje stanovanje, prav tako v Malibuju, plačal 177 milijonov dolarjev (164 milijonov evrov). Pred tem je prvo mesto z nepremičnino v Beverly Hillsu, vredno 160 milijonov dolarjev (148 milijonov evrov), ki jo je kupil leta 2020, zasedal Jeff Bezos, ustanovitelj in direktor Amazona.

Najdražji nakup katerekoli nepremičnine v zasebni lasti pa je opravil ustanovitelj in izvršni direktor Citadela Kenneth Griffin. Za penthouse v New Yorku je leta 2019 odštel 238 milijonov dolarjev (221 milijonov dolarjev).

Oglejte si še:

Jay Z
Trendi 30-letnik trdi, da je sin najbogatejšega raperja na svetu
Rakova jelša
Novice Pogled v ozadje: pet najdražjih gradbenih projektov v Ljubljani #video

 

Ne spreglejte