Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2011,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zvezdniki

Sreda, 23. 11. 2011, 15.11

8 let

Zvezdniki, ki so izgubili svoje premoženje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zvezdniki služijo velike vsote denarja, kljub temu pa zaradi svojega nepremišljenega zapravljanja zapravijo veliko več. Ste vedeli, da je veliko takšnih zvezdnikov, ki so ostali brez svojih domov?

Prav ste prebrali. Velikokrat zavidamo zvezdnikom njihovo razkošno življenje, vendar pa je tudi veliko zvezdnikov, ki ne znajo upravljati s svojim premoženjem in zaradi svojega nepremišljenega zapravljanja ostanejo brez vsega.

Fantasia Pevka Fantasia Barrino je sicer bolj znana čez lužo, saj je zmagovalka tretje sezone priljubljene oddaje American idol. Za svoj prvi album Free Yourself je prejela tri grammyje, kljub temu pa je pred dvema letoma skoraj bankrotirala. Banka, pri kateri je vzela posojilo, ji je zagrozila, da bo na dražbi prodala njeno hišo, ki stane malo več kot milijon ameriških dolarjev. Njeni odvetniki so se z banko uspeli pogoditi, zato je Fantasia ena tistih srečnic, ki niso ostale brez doma.

Ed McMahon Ameriški komedijant in voditelj Ed McMahon, ki je najbolj znan po svoji vlogi v oddaji Johnnyja Carsona, je pred tremi leti različnim upnikom dolgoval 644 tisoč ameriških dolarjev, ki jih je vložil v svoje skoraj pet milijonov vredno domovanje. O tem, kako je ostal brez denarja, pa je pojasnil znanemu voditelju Larryju Kingu: "Če zapraviš več, kot zaslužiš, potem veste, kaj se zgodi. Če k temu prištejete še nekaj ločitev in nekaj drugih stvari, potem nastane situacija, v kateri sem se tudi sam znašel."

Michael Jackson Nekoč je posestvo Neverland veljalo za eno najlepših domovanj v Kaliforniji, v katerem pa je prebival pevec Michael Jackson. Ko so ga obtožili pedofilije, se je zaobljubil, da se nikoli več ne vrne na posestvo. Od takrat je posestvo samevalo, zato pa so vsa posojila, ki jih je za to posestvo vzel Jackson, presegala 23 milijonov ameriških dolarjev. Posestvo bi morali prodati na dražbi, vendar se to ni zgodilo, saj je neko zasebno podjetje Neverland kupilo tik pred dražbo.

Nicolas Cage Eden najbolje plačanih igralcev na svetu je nekoč imel v lasti domove po celem svetu, v njegovi lasti je bil tudi grad v Nemčiji. Leta 2009 je ameriška davkarija ugotovila, da Cage ni plačal davka na dohodek za leto 2007. Njegov dolg je znašal malo več kot 6 milijonov ameriških dolarjev. Ker dolga ni mogel odplačati, so se na dražbi znašli njegovi domovi v New Orleansu, na Bel Airu in v Nevadi.

Burt Reynolds Slavni igralec je razglasil bankrot po svoji ločitvi od Loni Anderson. Letošnjega avgusta pa se je na dražbi prodalo njegovo domovanje na Floridi, saj je podjetju Merrill Lynch Credit dolgoval kar 1,2 milijona ameriških dolarjev. Podjetje je še razkrilo, da Reynolds več kot leto dni ni plačeval hipoteke na hišo.

Sly Stone Legendarni funk pevec Sly Stone je šele pred kratkim razkril, da je pravzaprav brezdomec, saj živi v kombiju, ki ga vsak dan premika po ulicah Los Angelesa. Za svojo brezizhodno situacijo pa pevec krivi svojo odvisnost od drog in svojega menedžerja, situacijo pa je poslabšalo še njegovo prekomerno zapravljanje.

Don Johnson Igralec Don Johnson, ki je zaslovel v seriji Miami Vice, je svoj dom v Koloradu tik pred zdajci rešil pred dražbo. Za to pa je moral najprej odplačati kar 14,5 milijona ameriških dolarjev dolgov.

Kim Basinger Igralka Kim Basinger, ki se je spomnimo iz številnih filmskih uspešnic, je bankrot razglasila leta 1993, ko je izgubila tožbo proti studiu Main Line Pictures. Igralka bi morala nastopiti v filmu Boxing Helena, ker tega ni želela, jo je studio Main Line Pictures tožil. Studiu je morala plačati več kot osem milijonov ameriških dolarjev, zato je za 20 milijonov prodala mesto Braselton, ki ga je nekoč kupila.

Marvin Gaye Pevca Marvina Gaya je v finančno krizo potisnila ločitev od Anne Gordy. Zaradi nje je ostal brez prebite pare, zato se je pogodil tako, da je posnel nov album, pravice zanj pa je dobila njegova bivša žena, ki je z albumom razpolagala, kot je sama želela.

MC Hammer Leta 1990 je revija Forbes ocenila, da je premoženje pevca pesmi Can't Touch This vredno približno 33 milijonov ameriških dolarjev. Le šest let pozneje je razglasil bankrot, saj so njegovi dolgovi znašali kar 13 milijonov dolarjev. Slaba prodaja albumov, neplačana posojila, vzdrževanje družinskih članov in grajenje dvorca so zagotovo prispevali k bankrotu. Zaradi finančnih težav je bil pevec prisiljen prodati svoj cenjeni dvorec. Kot kaže, pa se je MC Hammer prelevil v poslovneža, saj bo v kratkem zagnal svoj lastni internetni brskalnik, imenovan WireDoo.

Mike Tyson Boksar je v svoji 20-letni karieri zaslužil preko 400 milijonov ameriških dolarjev, vseeno pa mu je uspelo tudi tolikšno bogastvo v celoti zapraviti. Tyson si je kupoval bengalske tigre, kopalne kadi za 2 milijona ameriških dolarjev, veliko pa je zapravil tudi za svoj nakit. Leta 2003 je razglasil bankrot, od takrat pa se je bolj posvetil svoji filmski karieri, nazadnje je nastopil v filmu Prekrokana noč.

Toni Braxton Pevka, ki je zaslovela z uspešnico Unbreak My Heart, za svoj finančni spodrsljaj krvi slabe poslovne odločitve in njeno slabo zdravstveno stanje. Braxtonova je bankrot prvič razglasila leta 1998. Po njenih besedah je prejela le 2 tisoč ameriških dolarjev, čeprav je prodala več kot 40 milijonov albumov. Drugi bankrot pa je razglasila lani, ko se je v dolgovih znašla zaradi odpovedi koncertov v Las Vegasu.

Willie Nelson Davkarija pa ni bila prijazna niti do country pevca Willija Nelsona, saj je leta 1998 ugotovila, da Nelson ni poravnal vseh davkov. Znesek je znašal približno 16,7 milijona ameriških dolarjev, zato je Willie Nelson razglasil bankrot. Pozneje istega leta pa je pevec izdal dvojni album The IRS Tapes: Who'll Buy My Memories?, z zaslužkom od prodaje pa je poravnal svoj davčni dolg.

Ne spreglejte