SiolNET. Trendi Svet znanih
9,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani obrazi v odmevni kampanji proti sovražnemu govoru #video

9,13

termometer

Hejt Sloveni
Foto: zajem zaslona/YouTube

"Sovraštvo je postalo nekaj tako običajnega kot 'dober dan'," pravijo avtorji videa, ki te dni vzbuja pozornost na spletu. Pa ne le zaradi znanih obrazov, ki nastopajo v njem.

Bosansko-hercegovski spletni portal Buka je pretekli konec tedna objavil video, v katerem nastopajo trije znani estradni obrazi z območja nekdanje Jugoslavije - igralka Hristina Popović, igralec Goran Bogdan in pevka Severina.

V videu nastopajo kot nakupovalka, mesar in blagajničarka v trgovini, ki drug drugega z nasmeškom na obrazu obkladajo z najnizkotnejšimi žaljivkami.

Poglejte:

Video je del kampanje proti sovražnemu govoru na spletu, z njim pa so želeli prikazati, kako je sovraštvo v vsakdanjem pogovoru postalo vse preveč običajno. "Sovražni govor je vse bolj prisoten tako na spletu kot v vsakdanjem življenju in grozi, da bo postal splošno sprejemljiv način komunikacije v družbi," je opozoril glavni in odgovorni urednik portala Buka Aleksandar Trifunović.

"Rdeča nit kampanje je pozdrav Hej, Slovani, ki smo ga spremenili v Hejt, Slovani (hate je v angleščini sovraštvo, op. p.)," je pojasnil, "videti je, da je sovraštvo postalo nekaj tako običajnega kot 'dober dan'. Z videom smo želeli pokazati, da smo za sovražni govor že povsem oglušeli, pa čeprav vemo, kako nevaren je in kako strašljive posledice lahko ima."

Avtor scenarija in režiser videa je znani hrvaški režiser Predrag Ličina, ki je pred dvema letoma navdušil s črno komedijo Zadnji Srb na Hrvaškem, video pa si je na YouTubu od sobotne premiere ogledalo več kot pol milijona ljudi.

Oglejte si še:

Severina Trendi Severina: Postala sem zrela, a se ne staram #intervju #video Sence nad Balkanom serija Trendi Hrvat v kontroverzni vlogi: Vzeti sem moral neplačan dopust

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin