Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2013,
19.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vladimir Putin muzej

Torek, 3. 9. 2013, 19.40

8 let

Zaradi slik Putina v ženskem spodnjem perilu v pripor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruska policija je pridržala direktorico muzeja v Sankt Peterburgu, tam so prejšnji teden izvedli racijo zaradi slik, na katerih je bil ruski predsednik Putin prikazan v ženskem spodnjem perilu.

Direktorico muzeja Tatjano Titovo so pridržali kar dvakrat; prvič so jo zgodaj zjutraj odpeljali na policijsko postajo skupaj s tremi sodelavci, med drugim s kustosom Muzeja moči Aleksandrom Donskojem.

Donskoj je za ruske medije povedal, da so se skupaj s sodelavci pripravljali na ponovno odprtje muzeja, ko so jih zmotili policisti. Predstavniki policije so naknadno sporočili, da so jih odpeljali na preverjanje identitete, potem ko se je sosed muzeja pritožil, da so se na dvorišču začeli zbirati "sumljivi ljudje". Vse štiri pridržane so po dveh urah izpustili.

A Titovo so nato aretirali še popoldne. Ruski tiskovni agenciji Interfax je povedala, da ji niso razkrili razloga za pridržanje.

Poleg Putina v perilu tudi Medvedjev Ruska policija je sicer prejšnji teden izvedla racijo v muzeju in zasegla štiri slike, med drugim eno, na kateri sta Vladimir Putin in ruski premier Dimitrij Medvedjev prikazana v ženskem perilu.

Avtor slik Konstantin Altunin je pobegnil v Francijo in zaprosil za azil, saj se boji obtožb v primeru, če bi sliko ocenili za "ekstremistično".

Policija je danes sporočila, da slike trenutno proučuje preiskovalna komisija in bo kmalu sporočila svoje ugotovitve. Donskoj pa je obtožil predstavnika mestnih oblasti v Sankt Peterburgu Vitalija Milonova, da je odgovoren za težave muzeja.

Milonov je bil sicer glavni pobudnik sporne ruske zakonodaje proti "homoseksualni propagandi", na eni od slik pa je prikazan v mavričnih barvah.

Ne spreglejte