Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2016,
10.23

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

loterija igre na srečo rekord

Sreda, 20. 1. 2016, 10.23

8 let, 2 meseca

Zadela sta rekordni dobitek, a bosta še naprej hodila v službo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zakonca iz Tennesseeja, ki sta na loteriji zadela 298 milijonov evrov, bosta še naprej živela po starem.

Potem ko so v ZDA izžrebali tri dobitnike rekordnega loterijskega zadetka, vrednega 1,6 milijarde dolarjev oziroma 1,3 milijarde evrov, je znano, da so dobitniki iz Kalifornije, Floride in Tennesseeja. Dobitnika iz Kalifornije in Floride se še nista javila, John in Lisa Robinson iz Tennesseeja pa sta loterijski listek kupila v majhni trgovini v mestu Munford, v katerem živi le 6.000 prebivalcev. Dobila bosta 486 milijonov evrov, po plačilu davka jima bo ostalo 298 milijonov evrov.

Ostala bosta v družinski hiši Toda zakonca sta zatrdila, da ne bosta pustila službe in da ne bosta kupovala nepremičnin, si pa hčerka želi konja, za katerega sta ji vedno obljubljala, da ga bosta kupila, "ko bosta zadela na loteriji". Odplačala bosta hipoteko in hčerkino posojilo za študij, nikakor pa se ne mislita preseliti iz svoje majhne hiše, ker jima je všeč skupnost, kjer živita.

Munford, domači kraj novopečenih multimilijonarjev, ima le šest tisoč prebivalcev:

Izjavila sta še, da je lepo imeti veliko hišo, a jo je treba tudi čistiti. Edino razkošje, ki sta si ga do zdaj privoščila, je bil zaseben ogled Elvisovega Gracelanda. Del denarja bosta podarila lokalni cerkvi in otroški bolnišnici. Del nameravata porabiti tudi za izboljšanje svojega kraja, ki potrebuje gasilsko postajo in šolsko telovadnico.

Največja sreča je žena Nasploh so ju sosedje in prijatelji opisali kot skromna, delavna in zelo realna človeka, ki sta močno povezana z družino in skupnostjo. Lisa se je po nekaj dneh loterijske mrzlice, ko sta nastopila na nacionalni televiziji in sklicala novinarsko konferenco, vrnila na delo v dermatološko ordinacijo, njen mož pa v skladišče, kjer je nadzornik.

Dejala sta, da preprosto ne moraš kar nehati delati, bi pa rada otrokoma zagotovila mirno prihodnost. Na vprašanje novinarjev, kako sta lahko ob takem dobitku tako skromna, je gospod Robinson odgovoril, da ima ob sebi ženo. "Kaj več bi si sploh lahko želel?" je dodal.

Odrekla sta se 182 milijonom evrov Za pomoč pri ravnanju z denarjem sta najprej prosila brata, ki je poiskal dobre odvetnike, predvsem zato, ker sta se morala odločiti, ali bosta vzela ves dobitek naenkrat ali pustita loteriji, da investira denar in jima trideset let izplačuje letne premije. Te bi skupaj znesle skoraj 486 milijonov evrov, se pravi toliko, kot je vreden neobdavčen dobitek. A skromna Robinsona menita, da je bolje takoj vzeti majhen kos pogače, saj se nikoli ne ve, kaj bo v prihodnosti.

Ne spreglejte