Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2023,
12.11

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Severina Vučković Severina

Torek, 7. 11. 2023, 12.11

5 mesecev, 4 tedne

Začelo se je sojenje Severini, očitajo ji nadlegovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Severina | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Hrvaška zvezdnica se je na sodišču znašla zaradi SMS-sporočil, ki jih je pošiljala vodji poliklinike za zaščito mladih in ravnateljici šole njenega sina.

Na sodišču v Zagrebu se je začelo sojenje pevki Severini Vučković, obtoženi nadlegovanja Gordane Buljan Flander, nekdanje direktorice zagrebške poliklinike za zaščito otrok in mladih, ter Ljiljane Klingor, ravnateljice osnovne šole, ki jo obiskuje Severinin sin Aleksander.

"Dotični gospe sta skrbno pisali glavni državni odvetnici in od nje osebno zahtevali, da se pozabava z mano. Tako sem se na sodišču znašla jaz, namesto da bi bili onidve predmet preiskave zaradi zlorabe položaja," je Severina izjavila ob prihodu na sodišče.

"Absolutno se ne počutim krivo in mislim, da bi morali biti na mojem mestu ti dve gospe. Eni od njiju sem rekla, da je 'krivonoga babnica', ker v Splitu pač uporabljamo najrazličnejše izraze," je pribila.

Severina | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Tožnici ji očitata, da jima je pošiljala grozilna SMS-sporočila in jima s tem povzročila tesnobo ter vznemirjenost. Severina je na to odgovorila: "Spravili so se na mojega otroka in namesto da me država zaščiti, sem od te iste države dobila obtožnico za nadlegovanje, ker sem nekima dvema ženskama pošiljala SMS-sporočila. Zakaj nista preprosto blokirali moje številke?"

Sporočila, ki jih je pošiljala Severina, je že leta 2021 objavil tednik Nacional. V njih je ravnateljico sinove šole med drugim oklicala za "staro, šepajočo babnico" in ji sporočila, da bi jo "lastnoročno zadavila". Ravnateljica je takrat za pomoč zaprosila kar hrvaškega ministra za notranje zadeve Davorja Božinovića, Severina pa je nato vrsto zagrebških in državnih institucij obtožila korupcije.

Oglejte si še:

Severina
Trendi Severina na dopustu v družbi hollywoodskega zvezdnika #foto

 

 

Ne spreglejte