Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 8. 2021,
11.48

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12

Natisni članek

Monako princesa Charlene princ Albert

Torek, 31. 8. 2021, 11.48

2 leti, 7 mesecev

Vse glasnejše govorice, da je monaškega knežjega zakona konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12
Albert Charlene Monako | Foto Guliverimage/AP

Foto: Guliverimage/AP

Uradna razlaga, zakaj se monaška kneginja že več mesecev ni vrnila domov, so zdravstvene težave, medtem pa postajajo vse glasnejše govorice, da v zakonu Alberta in Charlene močno škripa.

Charlene Monako
Trendi Monaška kneginja je že več mesecev zdoma

V začetku avgusta je monaška kneginja Charlene po mesecih odsotnosti iz Monaka prvič spregovorila za medije. Kot je takrat dejala, ne more zapustiti rodne Južne Afrike, kamor je odpotovala maja, ker so ji zdravniki zaradi zdravstvenih težav prepovedali leteti vsaj do oktobra. Zato naj bi izpustila tudi julijsko praznovanje desete obletnice zakona z monaškim knezom Albertom II..

Pred tednom dni pa sta se z možem po več mesecih znova srečala, Albert je z njunima otrokoma pripotoval v Južno Afriko. Fotografije ponovnega snidenja so se seveda nemudoma znašle na njunih uradnih profilih na Instagramu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hshprincealbertii

"Ta prisiljeni objem ne bo prepričal Monačanov"

Nasmejane fotografije pa niso utišale namigov, da v njunem zakonu močno škripa. V francoskem tedniku Madame Figaro so na primer zapisali, da "ta prisiljeni objem ne bo prepričal Monačanov," medtem ko mediji poročajo, da naj bi kneginja že iskala nov dom v Johannesburgu, kamor naj bi se nameravala preseliti.

"Njena odsotnost povzroča vse večje nelagodje," so dodali, "kako dolgo se bo še nadaljevalo to pretvarjanje, ki postaja vse bolj absurdno?"

Albert Charlene Monako | Foto: Guliverimage/AP Foto: Guliverimage/AP

Dogovorjen zakon?

Govorice o nesrečnem zakonu Alberta in Charlene so se sicer začele že s poroko. Takrat so se pojavile informacije, da naj bi si Charlene dva dni pred poroko premislila in pobegnila, a so jo nato vendarle prepričali, da se vrne. Po mnenju številnih so bile zgovorne tudi fotografije z njune poroke, na katerih je bila nevesta precej čemerna.

"Številni so prepričani, da gre za dogovorjen zakon," je za Madame Figaro dejal zgodovinar in biograf monaške knežje družine Philippe Delorme, "Albert si je izbral ženo, ki je podobna njegovi materi Grace Kelly, Charlene pa očitno ni pogodu, da bi igrala to vlogo."

Albert Charlene Monako | Foto: Guliverimage/AP Foto: Guliverimage/AP

Dva zunajzakonska otroka in še ena tožba

V začetku letošnjega leta, nekaj mesecev pred odhodom kneginje v Južno Afriko, je Alberta sicer doletela (še ena) tožba za priznanje očetovstva. Monaški knez, ki je do zdaj že priznal dva otroka iz zunajzakonskih razmerij, naj bi imel še eno hčerko, spočeto v obdobju, ko je bil že v zvezi s Charlene.

Več o tem:

Princ Albert
Trendi Monaški princ spet na sodišču: 34-letnica trdi, da je oče njenega otroka

 

Ne spreglejte