Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 5. 2014,
9.01

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

vino kulinarika mestna hiša Movia Zoran Janković

Četrtek, 15. 5. 2014, 9.01

4 leta, 3 mesece

Vino, pršut in znani obrazi na Jankovićevem dvorišču (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na dvorišče ljubljanske mestne hiše je zbrana kulinarična in vinska smetana privabila množico ljubiteljev dobre jedače in pijače.

Čeprav sredi tedna so Zvezde pod zvezdami oziroma zbirka najboljših slovenskih kuharjev in vinarjev dodobra napolnile atrij Mestne hiše. Kaj se dogaja neposredno na njegovem dvorišču, je seveda prišel preverit ljubljanski župan Zoran Janković, dobra jedača in pijača pa sta zanimali tudi koprskega župana Borisa Popoviča in nesojenega šefa koprske luke Gašparja Gašparja Mišiča.

A dovolj o dnevni politiki, ne nazadnje je šlo za vinsko-kulinarični dogodek, ki je z zvenečo zasedbo izpolnil vsa pričakovanja. Pope je iz Asa prinesel obvezni pršut, španski serrano, če smo natančni, Tomaž Kavčič z Zemona se je odločil za luksuz in stregel gosja jetra, Martina Breznik iz Penziona Raduha je pripravila presenetljiv golaž s polži, Jure Tomič iz Ošterije Debeluh pa je usta obiskovalcev osvežil s sorbetom iz jagod, špargljev in hrena. Uroš Fakuč iz goriške restavracije Dam je s tuno v sipini skorjici pokazal, zakaj je mojster morskih krožnikov, sicer pa sta tuno vsak na svoj način pripravila tudi Janez Bratovž in gost s Hrvaške Petar Grašo.

Vinski del ponudbe ni zaostajal. Štajerske barve je zastopala klet Kupljen, pridelek Vipavske doline sta točila Primož Lavrenčič s posestva Burja in Ivan Fornazarič, s Krasa pa je prišel Vasja Čotar. Seveda ni manjkala niti velika briška trojica: Aleks Simčič, Marjan Simčič in obvezni Aleš Kristančič – ne nazadnje je dogodek priredila vinoteka Movia.

Več kot uspešni večer je sicer razkril dobro varovano skrivnost v središču Ljubljane – prizorišče samo. Atrij ljubljanske mestne hiše se je namreč izkazal za izjemno scenografijo in le upamo lahko, da bo v prihodnje gostil še več tovrstnih dogodkov.

Ne spreglejte