Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2013,
6.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zagreb

Ponedeljek, 28. 1. 2013, 6.45

8 let

V Zagrebu v februarju dnevi slovenske kulture

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob slovenskem kulturnem prazniku bodo v Zagrebu med 4. in 8. februarjem potekali Dnevi slovenske kulture.

Poudarek bo na dokumentarnem filmu, na dneve pa so povabili goste, kot sta znana košarkarja Ivo Daneu in Petar Skansi ter režiser Metod Pevec, so napovedali v kulturno-prosvetnem društvu Slovenski dom.

Dnevi slovenske kulture se bodo začeli v ponedeljek, 4. februarja, z odprtjem razstave slovenskih filmskih plakatov Pridite v kino!, ki jo je pripravila vodja muzejskega oddelka Slovenske kinoteke Metka Dariš. V ponedeljek bo potekala tudi projekcija dokumentarnega filma Spomini med koši - Ivo Daneu, po filmu se bosta v pogovoru predstavila Daneu in Skansi.

V okviru Dnevov slovenske kulture bodo prikazali tudi film Metoda Pevca Aleksandrinke, režiser bo tudi gost pogovora. Prikazali bodo še filma Slavka Hrena, in sicer Toporišić - Samotni jezdec skozi neprijazen čas in Mila, naša Mila - portret Mile Kačič. Poleg tega so napovedani dokumentarci V letu hip-hopa Borisa Petkovića, Presihajoče jezero - zadnji čoln Jasne Hribernik in Ivana Kobilica - portret slikarke Marte Frelih.

Poleg filmov bodo med raznovrstnimi dogodki gostili tudi umetnika Henrika Neubauerja, s katerim se bo pogovarjal režiser Črt Škodlar. Predviden je še nastop prve violinistke zagrebške filharmonije Sidonije Lebar in violončelista Stina Lebarja. V glasbenem programu je napovedan poleg tega tudi koncert ansambla Sudar.

Dnevi slovenske kulture bodo potekali v prostorih Kulturno-informacijskega centra (KIC) in Slovenskega doma, na zagrebški Filozofski fakulteti pa bo potekal kratek tečaj slovenskega jezika.

V Zagrebškem gledališču mladih (ZKM) bo v nedeljo, 10. februarja, gostovalo še Mestno gledališče ljubljansko z dramo Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskega Nevihta v režiji Jerneja Lorencija.

Ne spreglejte