SiolNET. Trendi Svet znanih
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Križankah bodo štiri dni v ospredju Lasje

2

termometer

 | Foto:
V okviru Festivala Ljubljana bodo Križanke med 22. in 25. avgustom gostile muzikal Hair, ki ga bodo v štirih zaporednih večerih uprizorili londonski izvajalci.

Muzikal Hair oziroma Lasje, ki so ga leta 1979 uspešno prenesli tudi na filmski trak, se odvija v 60. letih prejšnjega stoletja, ki sta ga zaznamovala hipijevsko gibanje in vojna v Vietnamu. Skupina mladih Newyorčanov se išče tako v medsebojnih ljubezenskih odnosih kot v družbenem sistemu, saj zavračajo življenjski slog svojih konservativnih staršev, obenem pa jim grozi vpoklic v vojsko. Med stranskimi zgodbami izstopata vodja skupine hipijev Berger in Claude, mladenič s podeželja, ki je na poti v vojsko. Protagonista sta si različna kot dan in noč, a se obenem dopolnjujeta in odkrijeta tudi pravi pomen prijateljstva, žrtvovanja, uporništva in dolžnosti. Pesmi iz muzikala so postale zimzelene Muzikal odlikuje vrsta znanih (in tudi zimzelenih) pesmi, med katerimi so mnoge zelo čustvene, kot na primer Let the Sunshine In in Aquarius. Premiero na odrskih deskah je doživel leta 1967 in ostaja eden najbolj priljubljenih muzikalov. Znana je tudi njegova filmska različica, ki jo je leta 1979 posnel Miloš Forman.

V glavnih vlogah se predstavljajo izkušeni pevci in igralci iz Londona, režiser in koreograf predstave pa je Mykal Rand, ki je v preteklosti sodeloval pri postavitvi muzikalov Rent, Release the Beat in Starlight Express. Pri zadnjem je Rand sodeloval z Andrewom Lloydom Webbrom.

Več o dogodkih v okrivu Festivala Ljubljana 2011

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin