Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
14. 10. 2016,
6.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Natisni članek

Mauro Icardi Wanda Nara nogomet Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 14. 10. 2016, 6.43

6 let, 7 mesecev

V Argentini na obzorju velik škandal: glavna akterja seksi Wanda in Messi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33
Mauro Icardi, Wanda Nara | Foto Reuters

Foto: Reuters

Gavči so na zadnjih treh kvalifikacijskih tekmah za SP 2018 osvojili le dve točki in padli na peto mesto na lestvici. Glede na to, da ima nogomet v Argentini poseben pomen, slabi rezultati ob morda najboljši igralski zasedbi na svetu niso niti približno sprejemljivi. Začela so se ugibanja, zakaj je tako, in na plan je prišlo ime Lionela Messija.

Kot prvo je zvezdnik Barcelone poškodovan, kot drugo pa so ga obtožili, da je on tisti, ki ima v reprezentanci največji vpliv in narekuje selektorju, kdo lahko pride v reprezentanco in kdo ne.

Argentinskim novinarjem gre v nos to, da zadnji trije argentinski selektorji niso niti enkrat samkrat vpoklicali enega najboljših mladih napadalcev na svetu in soigralca Samirja Handanovića pri Interju Maura Icardija. V televizijski oddaji Debate Final so ugotavljali, da je njegov vpoklic blokiral nihče drug kot Messi.

Zakaj? Zgodba sega v leto 2013, ko se je lepotica Wanda Nara ločila od Maxija Lopeza, s katerim ima tri otroke, in se čez nekaj mesecev poročila z njegovim soigralcem pri Sampdorii Icardijem. Sveže zaljubljeni par se ni zmenil za očitke, ki so prihajali z vseh strani. Ne ravno prijateljska poteza je očitno močno zmotila tudi Messija, ki je dober prijatelj Lopeza. Skupaj sta med letoma 2005 in 2007 igrala pri Barceloni.

Če nisi prijatelj Lionela Messija, se ti slabo piše. | Foto: Reuters Če nisi prijatelj Lionela Messija, se ti slabo piše. Foto: Reuters

Izdajalec, kot so takrat imenovali Icardija, je v članski zasedbi gavčev zaigral le enkrat samkrat, in sicer leta 2013, od takrat pa ni več prišel niti blizu reprezentanci. Glede na to, da v tej sezoni blesti v dresu Interja - na šestih tekmah je dosegel pet zadetkov -, bi si zaslužil pozornost argentinskega selektorja, a povabila na njegov naslov ni in ni.

Zdaj ko Messija na zadnjih dveh tekmah Argentine ni bilo, so v napadu igrali Gonzalo Higuain, Sergio Agüero, Angel di Maria in Nicolas Gaitan, na klopi pa sta čakala Paulo Dybala in neznani Lucas Pratto. Človek dobi občutek, da je od vseh naštetih, ki so sicer sami zvezdniki svetovnega nogometa, Icardi celo v najboljši formi.

Argentina po desetih krogih, kot rečeno, zaseda šele peto mesto in se v tem trenutku sploh ne bi neposredno uvrstila na SP 2018. Pot v Rusijo bi morala iskati v dodatnih kvalifikacijah, saj se neposredno na SP iz južnoameriških kvalifikacij uvrstijo le prva štiri moštva.

Ne spreglejte