Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
11.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

Moje pesmi, moje sanje Charmian Carr smrt igralka

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 11.42

6 let, 7 mesecev

Umrla je Charmian Carr, zvezda legendarnega muzikala Moje pesmi, moje sanje

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Charmian Carr | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Preteklo soboto je za posledicami demence umrla ameriška igralka Charmian Carr, ljudem najbolj znana kot Liesl Von Trapp iz muzikala Moje pesmi, moje sanje.

Tiskovni predstavnik je potrdil, da je Charmian Carr umrla v soboto, 17. septembra, v 74. letu starosti. Vzrok smrti so bili zapleti zaradi demence, bolezni, s katero se je bojevala dolga leta. Za seboj je pustila dva otroka in štiri vnuke.

Charmian v družbi glavne igralke Julie Andrews in drugih otrok, ki so upodabljali otroke Von Trapp. | Foto: IMDb Charmian v družbi glavne igralke Julie Andrews in drugih otrok, ki so upodabljali otroke Von Trapp. Foto: IMDb

Charmian je leta 1965, ko je bila stara 23 let, zaigrala v legendarnem muzikalu Moje pesmi, moje sanje, kjer je upodobila najstarejšega otroka družine Von Trapp, Liesel. Vloga jo je zaznamovala za vse življenje, čeprav je po tem nastopila v le še enem filmu, Evening Primrose, nato pa je zapustila svet šovbiznisa in postala notranja oblikovalka. Imela je kar nekaj slavnih strank, med njimi tudi Michaela Jacksona, s katerim sta po besedah bližnjih imela posebno razmerje.

Von Trappovi otroci leta 2000, od leve proti desni: Nicholas Hammond (Friedrich), Duane Chase (Kurt), Debbie Thurner (Martha), Angela Cartwright (Brigitta), Charmian Carr (Liesl), Kym Gareth (Gretl) in Heather Menzis (Louisa). | Foto: Reuters Von Trappovi otroci leta 2000, od leve proti desni: Nicholas Hammond (Friedrich), Duane Chase (Kurt), Debbie Thurner (Martha), Angela Cartwright (Brigitta), Charmian Carr (Liesl), Kym Gareth (Gretl) in Heather Menzis (Louisa). Foto: Reuters

Charmian se bomo kot Liesel najbolje spominjali po tem nastopu:

Od sedmih igralcev, ki so igrali otroke Von Trapp, je Charmian prva, ki je umrla. Njej v spomin se je včeraj poklonila Kym Karath, ki je upodobila najmlajšo, Gretl. Na Twitterju je objavila skupno fotografijo s Charmian in zapisala: "Eden najinih najlepših skupnih trenutkov. Vse življenje mi je bilo kot sestra. Hudo mi je."


Od igralke so se poslovili tudi pri studiu 20th Century Fox:

Pokojna sta še dva igralca iz osrednje zasedbe muzikala: leta 2013 je umrla Eleanor Parker, ki je igrala baronico, morebitno ženo stotnika von Trappa (Christopher Plummer), ter Richard Haydn, ki je umrl že leta 1985. V muzikalu Moje pesmi, moje sanje se je prelevil v Maxa Detweilerja, prijatelja stotnika in pobudnika, da bi družina začela nastopati.

Save

Save

Ne spreglejte