Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2024,
10.19

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Glynis Johns Mary Poppins smrt

Petek, 5. 1. 2024, 10.19

3 mesece, 3 tedne

Umrla igralka Glynis Johns, znana iz filma Mary Poppins

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Glynis Johns | V muzikalu Mary Poppins je Glynis Johns zaigrala v vlogi Winifred Banks. (Fotografija je nastala leta 1990.) | Foto Guliverimage

V muzikalu Mary Poppins je Glynis Johns zaigrala v vlogi Winifred Banks. (Fotografija je nastala leta 1990.)

Foto: Guliverimage

V 101. letu starosti je umrla britanska igralka Glynis Johns. V več kot 60-letni karieri je zaigrala v več deset filmih in gledaliških predstavah. V z več oskarji nagrajenem Disneyjevem muzikalu Mary Poppins iz leta 1964 z Julie Andrews v glavni vlogi je Glynis Johns blestela v vlogi energične matere in borke za pravice žensk Winifred Banks.

Kot je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil igralkin dolgoletni menedžer Mitch Clem, je Glynis Johns umrla v četrtek v domu za starejše v Los Angelesu. "Danes je za Hollywood žalosten dan. Ne žalujemo le zaradi izgube naše drage Glynis, ampak tudi za zadnjimi iskricami zlate dobe Hollywooda," je zapisal.

V muzikalu Mary Poppins je Glynis Johns zaigrala v vlogi Winifred Banks, ki najame varuško, to pa je igrala Julie Andrews. Varuška s svojim dežnikom pristane pri bogati londonski družini in z veliko domišljije na glavo obrne življenje otrok Michaela in Jane. Glynis Johns v filmu zapoje pesem Sister Suffragette.

Igralka se je rodila leta 1923 v današnji Južnoafriški republiki v igralski družini. Pri dvanajstih letih je prvič nastopila na odru, in sicer v baletu. Prvo filmsko vlogo je dobila leta 1938 v filmu South Riding. (Fotografija je iz leta 1982.) | Foto: Guliverimage Igralka se je rodila leta 1923 v današnji Južnoafriški republiki v igralski družini. Pri dvanajstih letih je prvič nastopila na odru, in sicer v baletu. Prvo filmsko vlogo je dobila leta 1938 v filmu South Riding. (Fotografija je iz leta 1982.) Foto: Guliverimage

Nominirana je bila tudi za oskarja

Igralka se je rodila leta 1923 v današnji Južnoafriški republiki v igralski družini. Pri dvanajstih letih je prvič nastopila na odru, in sicer v baletu. Prvo filmsko vlogo je dobila leta 1938 v filmu South Riding.

Leta 1960 je bila nominirana za oskarja za najboljšo stransko žensko vlogo v družinski drami The Sundowners, v kateri je zaigrala ob Deborah Kerr in Robertu Mitchumu. Leta 1973 je prejela nagrado tony za vlogo Desiree Armfeldt v broadwayskem muzikalu A Little Night Music, v katerem je zapela klasiko Send In the Clowns.

Ob svojem stotem rojstnem dnevu je bila po pisanju dpa v intervjuju za ameriško televizijsko postajo ABC 7 še vedno zelo odrezava. Kot je povedala, ji starost ni pomembna. "Pri vseh letih sem videti zelo dobro," je dodala.

Oglejte si še:

Nejč Slapar
Trendi Umrl likovni umetnik Nejč Slapar
Sveča
Trendi Nepričakovano umrl hrvaški glasbenik Popović
DJ Popi
Trendi Umrl je mariborski didžej in urednik
sveča
Sportal V vojni v Ukrajini umrl košarkarski reprezentant
Mario Boljat
Sportal Poslovila se je legenda Hajduka
Ne spreglejte