Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 11. 2021,
20.05

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

delo od doma Jacinda Ardern

Četrtek, 11. 11. 2021, 20.05

2 leti, 5 mesecev

Triletna hči zmotila predsednico vlade med javljanjem v živo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Jacinda Arden

Novozelandsko premierko Jacindo Ardern je med javljanjem v živo prek Facebookove strani, da bi državljane obvestila o novih covidnih ukrepih, zmotila hči, češ da želi v posteljo. Premierka se je odzvala zelo sproščeno in prosila za razumevanje.

 

Delo od doma je naporna zadeva, sploh če so doma majhni otroci in nikoli ne veš, kdaj te bodo presenetili. Novozelandska predsednica vlade Jacinda Ardern je imela med javljanjem v živo enako težavo kot številni drugi starši. Med videokonferenco se je nepričakovano oglasil njen otrok.

Medtem ko se je snemala, jo je zmotila njena triletna hči, ki je pobegnila iz postelje. Iz ozadja je bilo slišati glas: "Mamica." "Morala bi biti že v postelji, ljubica. Hitro nazaj v posteljo, takoj pridem k tebi," je bil odgovor predsednice vlade, ki je brez vidne zadrege nadaljevala pojasnila o epidemičnih ukrepih. "Verjetno je čas za spanje za vse nas," je dodala predsednica vlade.

A triletna Neve ni odnehala po prvem klicu. Prišla je nazaj in spet poklicala mamico, ki se je nato poslovila in verjetno odšla uspavat hčer. 41-letna Jacinda Ardern ima s 45-letnim televizijskim voditeljem Clarkom Gayfordom hči Neve. 

Premierkin odziv je naletel na odobravanje staršev po vsem svetu, ki se borijo za uravnoteženje dela od doma in varstva otrok. Pandemija je namreč velik del svetovne delovne sile prisilila v poskus dela na daljavo ter zabrisala mejo med delom in zasebnim življenjem.

Verjetno najbolj znan intervju v živo, ki so ga prekinili otroci, je bilo oglašanje profesorja Roberta Kellyja za britansko televizijo BBC. Njegov odziv na vmešavanje otrok ni bil tako sproščen.

V začetku leta je novozelandsko ministrico Carmel Sepuloni med oddajanjem v živo presenetil sin, ki se je z mamo nato boril s korenčkom v roki.

Preberite še:

premierka Jacinda Ardern Nova Zelandija
Novice Varuh človekovih pravic: Novozelandska vlada je na cedilu pustila svoje ljudi
Ne spreglejte