Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 9. 2021,
8.51

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

4

Natisni članek

lepotni posegi Linda Evangelista

Petek, 24. 9. 2021, 8.51

2 leti, 7 mesecev

Supermanekenka Linda Evangelista: Lepotni poseg me je za vedno iznakazil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

4

Linda Evangelista | Noče se več skrivati, povedala je svojo resnico. | Foto Reuters

Noče se več skrivati, povedala je svojo resnico.

Foto: Reuters

Nekoč ena najbolj iskanih in najbolje plačanih manekenk na svetu je javno razkrila, zakaj njene kolegice v srednjih letih še vedno delajo, sama pa se je umaknila v ozadje.  

Razlog za to je lepotni poseg, za katerega se je odločila pred petimi leti, zdaj pa pravi, da jo je iznakazil do neprepoznavnosti. A Linda Evangelista je zdaj odločena, da se noče več skrivati. 

Linda je bila eden najbolj vročih in iskanih supermodelov v devetdesetih letih. | Foto: Reuters Linda je bila eden najbolj vročih in iskanih supermodelov v devetdesetih letih. Foto: Reuters

O neuspešnem posegu je spregovorila na Instagramu, kjer ima skoraj milijon sledilcev, in jim pojasnila, da je zaradi iznakaženosti po posegu njena manekenska kariera obstala, medtem ko kariere njenih kolegic Naomi Campbell, Cindy Crawford in Helene Christensen cvetijo.

56-letna Evangelista je v čustveni objavi, ki jo je pospremila s ključnikoma #resnica in #mojazgodba, zapisala, da je zaradi priljubljenega postopka za zmanjšanje maščobe, imenovanega CoolSculpting, ostala "trajno deformirana in čustveno uničena samotarka".

CoolSculpting je postopek za neinvazivno odpravljanje maščobnih oblog s procesom kriolipolize, pri čemer gre za zamrzovanje maščobnih celic. Zamrznitev sproži uničenje maščobnih celic, ki jih telo nato na naraven način in trajno odstrani. Imenujejo ga tudi postopek za oblikovanje telesa in je v zadnjih letih vse bolj priljubljen tudi pri nas. 

"Vsem mojim sledilcem, ki so se spraševali, zakaj nisem delala, medtem ko je kariera mojih vrstnic uspevala, zdaj sporočam, da je razlog v tem, da sem bila brutalno iznakažena zaradi postopka CoolSculpting, ki je dosegel nasprotni učinek od obljubljenega," je zapisala in razložila, da je poseg, namesto da bi zmanjšal njene maščobne celice, te povečal. "Za vedno me je iznakazil, čeprav sem šla na dve boleči, neuspešni korektivni operaciji," je dodala. "Postala sem, kot me opisujejo mediji, neprepoznavna."

Linda Evangelista | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

Stranski učinek jo je pahnil v depresijo in globoko žalost

V nadaljevanju je zapisala, da je zaradi posega dobila tako imenovano paradoksalno maščobno hiperplazijo (PAH), stranski učinek pri postopku zamrzovanja maščob. "S tem tveganjem me pred posegom niso seznanili. PAH mi ni vzel le vira preživetja, ampak me je pahnil v depresijo, globoko žalost in najnižje globine sovraštva do sebe. Postala sem samotarka." 

Nekdanja manekenka se je zato odločila za tožbo in dodala, da noče več živeti v sramu, ampak želi javno govoriti o svoji zgodbi. "Sita sem takšnega življenja. Rada bi z dvignjeno glavo stopila skozi vrata, čeprav si nisem več podobna."

Proti podjetju Zeltiq Aesthetics, kjer so opravili postopek CoolSculpting, je že vložila tožbo in od njega zahteva 50 milijonov dolarjev odškodnine.

Linda nekoč in danes. | Foto: Instagram/Reuters Linda nekoč in danes. Foto: Instagram/Reuters

Linda Evangelista | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

Veličastna sedmerica ji stoji ob strani

Številni sledilci so ji v komentarjih pod objavo namenili pozitivne besede in dobre želje, oglasile pa so se tudi njene kolegice Naomi, Helena, Cindy in Christy Turlington, ki so ji sporočile, da je ljubljena, in ploskale njenemu pogumu. "Linda, tvoja moč in narava sta kultni, bravo," je zapisala Cindy, Naomi pa dodala, da jo imajo rade in da ji stojijo ob strani.

Linda, eden najbolj vročih in iskanih supermodelov v devetdesetih letih, je del veličastne sedmerice najbolj kultnih modelov vseh časov, skupaj s Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Heleno Christensen, Claudio Schiffer in Elle Macpherson.

Številne Lindine kolegice imajo še vedno cvetočo kariero. Na fotografiji Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford in Helena Christensen s Carlo Bruni (levo) leta 2017 na Versacejevi modni reviji.  | Foto: Reuters Številne Lindine kolegice imajo še vedno cvetočo kariero. Na fotografiji Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford in Helena Christensen s Carlo Bruni (levo) leta 2017 na Versacejevi modni reviji. Foto: Reuters

Nina Suvorov
Trendi "Slovenci s plastičnimi operacijami ne pretiravamo, ko nas nekaj moti, to popravimo in smo zadovoljni" #intervju
Ne spreglejte