Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 11. 2021,
20.31

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

4

Natisni članek

princ Harry princ William

Torek, 9. 11. 2021, 20.31

2 leti, 5 mesecev

Spor med princema Williamom in Harryjem se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

4

Harry in William | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ni videti, da bi se britanska princa kaj kmalu pobotala. Pravzaprav je razdor med njima vse globlji.

"Odnosi med njima so slabi, zelo slabi," je o britanskih princih Williamu in Harryju za Page Six dejal Robert Lacey, poznavalec britanske kraljeve družine in avtor nove knjige, v kateri popisuje spor med bratoma.

William je pred kratkim gostil sprejem za vse, ki so sodelovali pri postavitvi skulpture v spomin princesi Diani na vrtu Kensingtonske palače, na dogodku pa je menda izrazil nezadovoljstvo z mlajšim bratom. "Govoril sem z dvema udeležencema sprejema in povedala sta, da je bilo iz njegovih besed jasno, da je še vedno jezen na Harryja," je dejal Lacey.

Princa William in Harry ob odkritju spomenika princesi Diani.
Trendi Sta ob odkritju spomenika Diani zgladila spore? #video

"Do sprave med njima ne bo prišlo kmalu," je dodal, "ne eden ne drug si je trenutno ne želita, ker je v preteklosti padlo preveč težkih besed."

William Harry Meghan Kate | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zamere zaradi sodelovanja z Netflixom

Medtem sta se princ Harry in njegova žena Meghan Markle znašla pod novim plazom kritik zaradi sodelovanja s produkcijsko mrežo Netflix. Ta med drugim snema priljubljeno serijo Krona o britanski kraljevi družini, ki jo v zadnjem času kritizirajo, češ da prikazuje neresnična dejstva o princesi Diani.

Tako je pretekli konec tedna z ustvarjalci serije prenehala sodelovati Jemima Khan, ki je bila tesna Dianina prijateljica. Kot je dejala za britanske medije, s serijo ni želela biti več povezana, "ker zgodbe o Diani ne prikazujejo spoštljivo in sočutno," kot bi si želela.

Harry in Meghan pa medtem sodelovanja z Netflixom nista prekinila. Potem ko sta septembra lani z njimi podpisala večletno pogodbo o sodelovanju, naj bi pripravljala več projektov, tudi dokumentarec oziroma nekakšen resničnostni šov o njunem življenju.

Leto 1988: princesa Diana s Harryjem v naročju, William stoji pred njima. | Foto: Guliverimage/AP Leto 1988: princesa Diana s Harryjem v naročju, William stoji pred njima. Foto: Guliverimage/AP

Princ Harry je sicer februarja letos izjavil, da serijo Krona gleda. "Gre za fikcijo, ki le delno temelji na resnici," je dejal priljubljenemu voditelju Jamesu Cordenu, "seveda ni povsem resnična, je pa mogoče iz nje dobiti občutek, kakšno je to življenje, kakšni so pritiski in zahteve, ko moraš svojim dolžnostim dati prednost pred družino."

Preberite še:

Elizabeta II.
Trendi Britanski mediji: kraljica v sodno bitko s Harryjem in Meghan
Ne spreglejte