Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2013,
19.34

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mister Slovenije Indonezija Džakarta tekmovanje lepotno tekmovanje

Sreda, 6. 11. 2013, 19.34

4 leta, 7 mesecev

Slovenski mister odhaja v Indonezijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred odhodom na svetovno tekmovanje Mister International 2013 se je lepotec, slovenski mister Jure Rugani, poslovil od prijateljev in poslovnih partnerjev.

Jure Rugani, mister Slovenije za Mister International 2013, se odpravlja na svetovni izbor v Džakarto in pred odhodom na tekmovanje, na katerem se bo 21. novembra za laskavi lepotni naziv pomerilo več kot 50 tekmovalcev z vsega sveta, se je poslovil od prijateljev in poslovnih partnerjev. Tekmovalci bodo na tekmovanju deležni številnih obiskov visokih predstavnikov, spoznavali bodo kulturne znamenitosti in turistične kraje, ki jih na Daljnem vzhodu ne manjka.

Postavni Ljubljančan se je na izbor za mistra Slovenije 2013 prijavil zaradi nove izkušnje. Ob koncu mu je uspelo osvojiti prestol in zdaj ga čaka novi izziv. Ker se 23-letni ljubitelj deskanja zaveda odgovornosti, ki jo ima kot slovenski predstavnik na Mister International 2013, se je priprav lotil že pred meseci. Absolvent fakultete za šport si je kar sam pripravil načrt in premišljeno stopnjeval formo vse do danes. V preteklih mesecih je bil kot model modne agencije Mister Model Management deležen številnih modnih revij in fotografiranj, s tem pa je pridobil dragocene izkušnje, ki so ga izoblikovale in mu vlile samozavest.

V Indonezijo Jure potuje prvič. Avanture se še nekoliko bolj veseli, saj bo obiskal tudi Bali, ki velja za deskarski raj. V Indoneziji si želi suvereno predstaviti sebe in slovensko kulturo ter dokazati, da lanskoletni uspeh Marka Šobota ni bil naključje. Jure ne potuje sam. Spremljal ga bo Erik Ferfolja, predstavnik Organizacije Mister Slovenije, ki bo opravljal delo nacionalnega direktorja.

Jure bo na finalni prireditvi Mister International 2013 blestel v elegantni večerni opravi črne barve, ki bo prvič javno predstavljena na uradnih fotografijah organizatorja svetovnega lepotnega tekmovanja. Za druge aktivnosti med svetovnim lepotnim tekmovanjem pa ima pripravljeno izbrano športno-elegantno garderobo. Na finalnem dogodku se bo predstavil še v slovenski narodni noši, kreaciji priznanega indonezijskega oblikovalca in kopalkah organizatorja.

V protokol svetovnega lepotnega izbora spada tudi predaja nacionalnih daril. Tamkajšnji visoki predstavniki iz sveta politike in gospodarstva ter organizatorji bodo od slovenskega mistra Jureta Ruganija prejeli kristalni in pozlačeni kelih mesta Slovenske Konjice, ki ga podarja tamkajšnji župan Miran Gorinšek. Protokolarno darilo avtorja Zlatka Magdiča je sicer poročni kelih, ki so ga prvotno izdelovali menihi v samostanu Žička kartuzija. Narejen je ročno iz vrhunskega kristalnega svinčevega stekla v steklarni Rogaška. Krasijo ga pozlačene obrobe in gravure štirih kartuzijanskih grbov. Ti so preneseni z marmorne mize, ki je krasila zeliščni vrt v Žički kartuziji. Vsak od štirih grbov ponazarja eno zelišče. Kelih simbolizira napoj za večno življenje.

Ne spreglejte