Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2022,
9.59

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,11

28

Natisni članek

morje hiša Istra Hrvaška Katarina Benček

Torek, 21. 6. 2022, 9.59

1 leto, 10 mesecev

Slovenska vplivnica v Pulju gradi sanjsko hišo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,11

28

Katarina Benček | Katarina pravi, da bo hišo v celoti financirala z denarjem, ki ga je dobila od prodaje stanovanja na Fužinah. | Foto Instagram / Katarina Benček

Katarina pravi, da bo hišo v celoti financirala z denarjem, ki ga je dobila od prodaje stanovanja na Fužinah.

Foto: Instagram / Katarina Benček

Znana slovenska spletna vplivnica in podjetnica Katarina Benček se je, potem ko je prodala svoje stanovanje na ljubljanskih Fužinah, odločila, da s partnerjem Markom Pavlovičem v hrvaški Istri zgradi hišo. V Pulju namreč živijo Katarinini starši. Pravita sicer, da se tja ne nameravata preseliti, bosta pa hišo s pogledom na morje med sezono oddajala gostom.

Tako Katarina kot Marko sta fotografije gradnje delila na svojem profilu na Instagramu. Katarina je zapisala, da sta parcelo kupila 16. marca letos, in dodala, da temelji hiše že stojijo, ji je pa nenavadno, da je sama v času, ko poteka gradnja, v Ljubljani in ne tam.

Hiša je mišljena kot investicija

Na vprašanje, ali se bo preselila v Pulj, odgovarja, da ne: "V Pulju živijo moji starši, ampak sama si ne predstavljam iti iz Ljubljane. Že ko so se starši preselili tja, je bil to neke vrste šok. Bova nekako pol, pol. Hiša je mišljena bolj kot investicija."

Fotografije gradnje je na svojem profilu delil tudi njen partner Marko, ki je zapisal, da ne more verjeti, kako hitro stvari potekajo: "Stvari napredujejo hitro. Mogoče ta del gradnje ni najbolj zanimiv, ampak je pa napredek. Temelje so že odkrili in pobrali 'šolunge'. To bo sicer pod zemljo, saj se parcela malce dvigne."

Pravi še, da jima je nekoliko žal, da se nista odločila za klet, ampak "kdo potrebuje klet na morju".

Med sezono bosta hišo oddajala

"Odločila sem se čez noč. Rada dopustujem povsod po svetu, na Hrvaško pa redno hodim zato, ker se tam počutim kot doma, saj so si starši v Pulju zgradili hišo in zdaj tam živijo. Pa še morje je res zakon – prijazno! Tudi s partnerjem Markom sva zdaj v Pulju kupila parcelo in načrtujeva, da bova hišo, ki jo nameravamo zgraditi v enem letu, oddajala gostom, zunaj sezone pa bova tam seveda midva," je za Žurnal24 priznala Katarina.

Dodala je: "Kupila sva zemljo z gradbenim dovoljenjem in načrtom za projekt, po katerem bomo gradili. Čeprav so se cene dela in materiala zaradi covid-19 in vojne dvignile, imam v načrtu, da bom novo hišo v celoti financirala z denarjem, ki sem ga dobila od prodaje stanovanja na Fužinah."

Fotogalerija
1 / 7

Preberite še:

Katarina Benček
Trendi Katarina Benček po vrnitvi z Mikonosa okužena s koronavirusom: Glede cepiva še razmišljam
Katarina Benček
Planet TV Z Instagramom sta razvila že pravi posel #video
Katarina in Marko
Planet TV Tako je videti delo spletnih vplivnežev #video
Ne spreglejte