Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2020,
7.50

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

3

Natisni članek

Joe Rogan Koronavirus testiranje

Ponedeljek, 20. 4. 2020, 7.50

2 leti, 12 mesecev

Slavni podkaster se hvali, s kakšno lahkoto pride do testov za covid-19

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

3

Joe Rogan | Joe Rogan je eden najslavnejših podkasterjev z več milijoni poslušalcev po vsem svetu. | Foto YouTube

Joe Rogan je eden najslavnejših podkasterjev z več milijoni poslušalcev po vsem svetu.

Foto: YouTube

Joe Rogan se je v eni od zadnjih epizod ponosno pohvalil, da se je na novi koronavirus testiral že dvakrat in da se namerava testirati na vsake tri dni. S tem je razjezil številne poslušalce, saj je znano, da slavni in bogati v ZDA do testa pridejo bistveno hitreje.

Sam Smith
Trendi Pandemija ali čas, ko zvezdniki še nikoli niso bili tako brezčutni #video

"Včeraj sem se stestiral in še dva dni pred tem. Testiral sem bom na vse tri, štiri dni, je**t ga," je povedal Joe Rogan v eni od zadnjih epizod svojega podkasta The Joe Rogan Experience.

Rogan naj bi za testiranje plačeval losangeleškemu zdravniku Abeu Malkinu, ki na covid-19 testira tudi vsakega gosta, ki pride k njemu. Tako je test opravil tudi na igralcu Chrisu D’Elii, ki ga je gostil pred kratkim, pri čemer se je slavni podkaster pohvalil: "Chris D’Elia je negativen, yay!" Ko je ta potrdil, da se je testiral, ga je Rogan vprašal: "Kaj ni to fino?"

Nato pa je igralec razkril, da se je lahko testiral zato, ker pozna Joeja Rogana: "Ker sem tukaj in ker je priskrbel zdravnika."

Poslušalcem ni všeč njegovo privilegirano hvaljenje 

Tovrstno hvalisanje pa ni bilo neopaženo, saj so številni poslušalci kritizirali Joeja, da se tako postavlja s testiranji. "Če ne morete priti do testa, je to zato, ker jih Joe Rogan kopiči, ljubi bog," je zapisal eden od tviterašev, oglasila pa se je tudi poročevalka Huffington Posta, ki je dodala: "Prijatelj, ki je zdravnik, je verjetno dobil novi koronavirus, a se ni mogel testirati v New Yorku. Kul, da lahko Joe Rogan testira svoje prijatelje, kot da ni nič."

Drugi so se šalili, da je očitno edini način, da prideš do testa, ta, da se pojaviš v njegovem podkastu. "Ni mi treba govoriti z njim, hočem se samo testirati," je zapisal uporabnik @bicuriousbogle:

"To, da se ljudje, kakršen je Joe Rogan, vsak dan hvalijo, kako se lahko oni in njihovi prijatelji testirajo na covid-19, je naravnost smešno."

Do testa v ZDA brez težav, če si slaven in bogat

Da je prepad med slavnimi in bogatimi ter običajnimi državljani v ZDA ob izbruhu koronavirusa še očitnejši, smo že pisali. 

Tisti, ki imajo vpliv, slavo in denar, lahko do testa pridejo takoj, kot denimo Kris Jenner, mama in menedžerka resničnostnega klana Kardashian-Jenner, in to le zato, ker je bila "morda v stiku z virusom", ni pa kazala prav nobenih znakov okužbe. Tudi igralca Idrisa Elbo, ki je kasneje sicer sporočil, da je pozitiven, so testirali, čeprav ni kazal nobenih simptomov. 

Preverite še:

Rita Ora
Trendi Pevka je za izolacijo najela hišo na podeželju, tam pa jezi domačine #video
Kim Kardashian
Trendi Kim Kardashian koronavirus brezbrižno obrnila sebi v prid #video
Ne spreglejte