Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
30. 3. 2020,
7.27

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

2

Natisni članek

Madonna Sam Smith Gal Gadot karantena Koronavirus zvezdniki

Ponedeljek, 30. 3. 2020, 7.27

4 leta

Pandemija ali čas, ko zvezdniki še nikoli niso bili tako brezčutni #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

2

Sam Smith | Sam Smith in njegove "faze koronavirusnega živčnega zloma" na pragu razkošnega doma. | Foto Twitter

Sam Smith in njegove "faze koronavirusnega živčnega zloma" na pragu razkošnega doma.

Foto: Twitter

V času pandemije zaradi novega koronavirusa so nekateri zvezdniki še dodatno pokazali brezčutnost ali vsaj to, da živijo res močno oddaljeni od realnosti. Pevec Sam Smith denimo težko prenaša samoizolacijo v svojem dvorcu in se nad tem celo pritožuje, igralki Gal Gadot pa je uspelo prepričati kolege, da so o teh težkih časih zapeli Lennonovo Imagine. "Predstavljajte si svet brez lastnine," so peli v svojih vilah.

Svet končno spoznava, da lahko preživimo brez zvezdnikov in malo težje brez zdravnikov, medicinskih sester, dostavljavcev, kmetovalcev, prodajalcev, gasilcev, policistov, poštarjev.

K temu pripomorejo celo nekateri zvezdniki sami, ko objavljajo svoja brezčutna spoznanja o koronavirusu in se o življenju v samoizolaciji pritožujejo iz notranjosti svojih vil in dvorcev.

Kot denimo Sam Smith, ki je pred dnevi na Instagramu delil tri fotografije "faze koronavirusnega živčnega zloma", medtem ko je sedel na stopnicah svojega 13,3 milijona evrov vrednega doma.

Ali pa Madonna, ki je v mlečni kopeli, polni vrtnic, sledilcem sporočila, da je novi koronavirus "veliki izenačevalec" in da "covid-19 ni mar, kako bogat ali slaven si", pri čemer pozablja, da živi v ZDA, kjer je testiranje na ta virus privilegij, rezerviran za bogate.

O tem smo pisali tudi v članku Koronavirus v ZDA: če si slaven in bogat, te bodo testirali.

Še najbolj pa so kritizirali igralko Gal Gadot, ki je skupaj s 24 zvezdniškimi kolegi, med njimi z Natalie Portman, Zoë Kravitz, Lyndo Carter, Amy Adams, Markom Ruffalom in Ashley Benson, zapela Imagine Johna Lennona

Njihovo potezo so označili za skrajno neprimerno, saj o "svetu brez lastnine", kot gre besedilo, pojejo v svojih več milijonov evrov vrednih vilah, za nameček pa je bila njihova izvedba še neposlušljiva, se strinjajo mnogi. 

"Tale video Gal Gadot je res spremenil moje upanje, zdaj aktivno iščem virus," je bil eden od komentarjev, ter: "Ljudje izgubljajo službe in ob tem ne potrebujejo spremljave pesmi Beatlov," in "Gledanje videa Gal Gadot je bila prava sramota". "Kdo je že mislil, da je to dobra ideja?"

"Ana Frank je živela v kredenci, odrasti"

Sicer pa je med ljudmi na splošno prisotna jeza zaradi zvezdnikov, ki se tako brez občutka oglašajo prek družbenih omrežij in pritožujejo nad življenjem v karanteni, medtem ko morajo samoizolacijo prestajati v razkošnih domovih z bazenom, telovadnico, savno in ogromnim vrtom.

Na družbenih omrežjih se je tako nabralo že precej posmehovanja na njihov račun. Uporabnik TikToka je denimo posnel krajšo parodijo v bazenu s koktajlom v roki in kupom pritožb čez to, da je "moral zapustiti luksuzno stanovanje v New Yorku, da se je pokvarila steza za kegljanje", ter da naj se vsi "oklepajo upanja, ker vsi trpimo":

Še en tvit, ki prikazuje ironijo pritoževanja čez karanteno v razkošnih vilah: "Zvezdniki: 'to je tako težko, ne vem, kako bom šel čez to", njihova hiša:"

Neki tviteraš pa je takole kritiziral Sama Smitha: "Ana Frank je živela v kredenci, odrasti."

In še sarkastičen predlog, kako naj se Američani brez milijonov pod palcem testirajo na novi koronavirus: "Povprečen Američan bo najlažje ugotovil, če je okužen s covid-19, da zakašlja v obraz bogataša in počaka na njegove rezultate."

A ne smemo pozabiti na zvezdnike, ki so se v teh kriznih časih izkazali in pokazali radodarnost ter namesto nesmiselnih objav na družbenih omrežjih raje poskrbeli za finančne donacije zdravnikom in različnim organizacijam. 

Med takšnimi sta teniška igralca Novak Đoković in Roger Federer, igralca in zakonca Blake Lively in Ryan Reynolds, NBA igralec Stephen Curry, oblikovalka Donatella Versace, igralka Jennifer Garner, televizijski voditelj Jimmy Fallon in pevka Rihanna.

Preverite še:

Kim Kardashian
Trendi Kim Kardashian koronavirus brezbrižno obrnila sebi v prid #video
Ne spreglejte