Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2014,
20.16

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

poziranje olimpijske igre Soči

Sreda, 12. 2. 2014, 20.16

8 let, 1 mesec

Škandal na OI v Sočiju: Jacky Chamoun pokazala "vse, kar ima" (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šesti dan olimpijskih iger v ruskem Sočiju je zaznamovala velika afera.

Faisal Karameh, libanonski minister za šport in mlade, je sprožil preiskavo spornih fotografij in videoposnetka, na katerih je njihova olimpijska smučarka Jacky Chamoun pokazala "vse, kar ima".

V javnost je namreč pricurljal videoposnetek, na katerem 22-letna Chamounova in še ena libanonska smučarka, 29-letna Chirine Njeim, fotografom v smučarskem središču Faraya, nedaleč od Bejruta, pozirata zgoraj brez.

Fotografije so bile posnete za potrebe vsakoletnega avstrijskega športnega koledarja, ki je v prodaji že od novembra lani. V koledarju so upodobljeni olimpijci, tako moški kot ženske, zamislil pa si ga je šestkratni mehiški olimpijski smučar in nemški princ Hubertus von Hohenlohe.

Zakaj so se libanonski mediji ob objavljene fotografije tako šokantno obregnili šele zdaj, ni znano.

Fotografiji, objavljeni v uradnem koledarju, nista tako eksplicitni, kot je to prikazano v spodnjem videu. Na eni fotografiji je Chamounova upodobljena, kako ležerno in skoraj popolnoma oblečena poležava v snegu, na drugi pa ji sicer razgaljene prsi prekriva smučka.

Chamounova obstoja fotografij in posnetka ni zanikala, je pa dejala, da je bilo vse skupaj posneto že pred tremi leti, ne pred nekaj dnevi, kot so poročali mediji.

"Te fotografije ne bi smele priti v javnost. Vem, da je Libanon konzervativna država in da to ni podoba, ki jo odraža naša kultura. Popolnoma razumem tiste, ki bodo želeli stvar kritizirati," je dejala smučarka in še dodala, da ji to zagotovo ne bo uničilo priprav na tekmo: "Vse, kar želim v tem trenutku, je, da se posvetim treningom in tekmi."

Če se nad njenim dejanjem zgražajo politiki, pa je med svojimi rojaki naletela tudi na podporo, saj jih fotografije in video ne motijo. Prav tako menijo, da se ji ni treba opravičevati. Želijo ji namreč veliko sreče na tako pomembnem tekmovanju, kot so olimpijske igre.

Ne spreglejte