Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
21. 1. 2020,
16.46

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Natisni članek

veganstvo SAG aktivizem zaščita živali Joaquin Phoenix

Torek, 21. 1. 2020, 16.46

4 leta, 3 mesece

S podelitve v smokingu v klavnico: "Ljudje morajo poznati resnico" #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Joaquin Phoenix | Po podelitvi SAG se je Joaquin odpravil naravnost v klavnico. | Foto Getty Images

Po podelitvi SAG se je Joaquin odpravil naravnost v klavnico.

Foto: Getty Images

Takoj po nedeljski podelitvi nagrad SAG se je Joaquin Phoenix udeležil bedenja v bližnji losangeleški klavnici, kjer je z aktivisti opozarjal na nasilje nad prašiči in drugimi živalmi, ki trpijo zaradi mesnopredelovalne industrije.

Joaquin Phoenix
Trendi "Joker" si bo za to sezono nagrad privoščil nekaj nepredstavljivega #video

Potem ko je zvezdnik Joaquin Phoenix na nedeljski podelitvi nagrad ceha ameriških filmskih igralcev (SAG) osvojil kipec za najboljšo moško vlogo v filmu Joker, se ni odpravil na zabavo, temveč na bedenje v klavnico.

Tam se je – še vedno oblečen v smoking oblikovalke Stelle McCartney, za katerega se je zavezal, da ga bo nosil na vsako prireditev v letošnji sezoni podelitev nagrad – pridružil aktivistom in borcem za pravice živali, bili so priča pokončanju prašičev, poslanih v smrt zaradi povpraševanja po svinjini.

"Joaquin Phoenix se nam je, še vedno v smokingu, pridružil na današnjem bedenju. Čestitamo mu za nagrado SAG, hkrati pa smo neizmerno hvaležni za to, kar počne za živali," so prek Instagrama sporočili iz losangeleškega društva za zaščito živali.

Najboljši negativec na platnu, najboljši junak v resničnem življenju. Joaquin Phoenix je bil danes priča dogajanju v klavnici, potem ko je osvojil nagrado SAG.

Phoenix, dolgoletni zagreti aktivist, borec za pravice živali in vegan, je prašičem, ki jih je čakala kruta usoda, dajal vodo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joaquin Phoenix - still in his tux - came to the vigil tonight. Congrats to him on his SAG award for Best Male Actor in a Leading Role! We are so grateful for all you do for the animals! . Repost @bobbysud ・・・ #joaquinphoenix came out to the @laanimalsave vigil right after he won the SAG Award for Best Actor. Thank you Joaquin for your dedication and passion for animal rights! . @laanimalsave pig vigil . #vegan #facts #crueltyfree #vegansofig #lifestyle #govegan #plants #truth #health #animallovers #change #kindness #vegansofinstagram #love #free #compassion #animals #friends #nature #activist #veganlife #peace #sad #plantbased #life #pig #veganfortheanimals #animalrights #animalsofinstagram @thesavemovement

A post shared by Los Angeles Animal Save (@laanimalsave) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Best villain on screen, best hero in life. Joaquin Phoenix came out to bear witness after winning the SAG Award for Best Male Actor. 📷 @bobbysud . . @laanimalsave pig vigil . . ‼️Visit our website for more information or starting your own group www.laanimalsave.org ‼️Text PIGS to 66866 to get vigil details weekly ‼️Get shirts, hoodies, tote bags, buttons and more at our weekly pig vigils! ‼️Questions? Email info@laanimalsave.org ⚠️Wednesday pig vigils are with @animalalliancenetwork Please contact them for details ⚠️ #vegan #govegan #slaughterhouse #endspeciesism #animalrights #bekind #animallover #vegansofig #factoryfarming #activism #animalliberation #compassion #dinner #meat #mcdonalds #laanimalsave #thesavemovement #wakeupworld @thesavemovement

A post shared by Los Angeles Animal Save (@laanimalsave) on

Njegova dolžnost je, da razkrije, kaj se dogaja

Ustanoviteljica društva Amy Jean Davis je ob tem povedala, da se 45-letni igralec redno udeležuje bedenj in shodov za živali ter da k temu spodbuja vse več ljudi. "Joaquinova redna prisotnost je navdihnila veliko ljudi, tako lokalno kot globalno," je razložila.

Ko so ga nekoč vprašali, zakaj hodi v klavnice in opazuje živali pred smrtjo ter opozarja na to, je odgovoril, da zato, ker mora, saj "večina ljudi sploh ne pozna mučenja in trpljenja, ki se dogajata v mesni in mlečni industriji".

Dodal je, da mora govoriti o tem in opozarjati na težavo, ki obstaja. "Tako smo zaslepljeni s temi 'srečnimi podobami' živali na kmetijah, na embalažah za hrano, v restavracijah ..."

A vse je laž. Mislim, da morajo ljudje poznati resnico, in naša dolžnost je, da jim jo pokažemo. Jaz sem videl stvari, kot so, zato je moja dolžnost, da to razkrijem. Zato moram biti tam.

Že vse življenje se bori za živali in za reševanje planeta. | Foto: Getty Images Že vse življenje se bori za živali in za reševanje planeta. Foto: Getty Images

Na letošnjih Zlatih globusih je končno lahko jedel

Phoenix je vegan že od svojega tretjega leta, ko je bil priča ribolovu, pri čemer je spoznal, da morajo zaradi njegove hrane umirati živali.

Že skoraj vse življenje je velik borec za živali in aktivist, ki o svojem boju zanje v letošnji sezoni podelitve hollywoodskih nagrad še posebej veliko govori.

Ko je v začetku januarja prejel zlati globus za vlogo v filmu Joker, je med zahvalnim govorom spregovoril o odgovornosti do okolja, mesni industriji in podnebnih spremembah, nadaljeval pa je tudi na tiskovni konferenci po podelitvi.

Ker so letos prvič v zgodovini podelitve nagrad zlati globus stregli vegansko hrano, je lahko končno jedel, kar je bilo zanj prvič. "Menim, da je bila hrana odlična. Bil sem zelo ganjen zaradi odločitve, da so stregli le hrano rastlinskega izvora, kar je zelo pomemben korak," je povedal ob potezi organizatorjev Združenja tujih dopisnikov Hollywooda, ki se je za veganski jedilnik odločilo tik pred zdajci.

Dodal je še, da bi morali hrano izključno rastlinskega izvora streči tudi na drugih podelitvah, kar se je do zdaj tudi zares zgodilo: stregli so jo tako na podelitvi nagrad ameriških kritikov, prireditvi Critics' choice 13. januarja, ter na podelitvi nagrad igralskega ceha SAG 20. januarja. Zdaj k temu poziva še organizatorje Oskarjev, ti bodo 10. februarja.

Preberite tudi:

zlati globusi
Trendi Hollywood se je tik pred Globusi odločil za veliko spremembo #video
Ne spreglejte